Administrație

Războiul lopătărenilor cu ATV-urile

Supărare mare printre locuitorii comunei Lopătari, după ce week-end-ul trecut în zonă a avut loc o întrunire a pasionaților de off-road, la care au luat parte câteva zeci de persoane pe ATV-uri. Localnicii s-au plâns de faptul că participanții au lăsat în urmă un adevărat dezastru și le-au vandalizat proprietățile, postând mai multe clipuri video pe rețelele de socializare, în care se poate vedea ce impact a avut competiția asupra drumurilor comunale. Câțiva dintre păgubiți au transmis că vor sesiza Poliția, în încercarea de a-i trage la răspundere pe cei care le-au distrus proprietățile sau le-au avariat autoturismele.

Inclusiv primarul comunei Lopătari, Claudiu Constantin, a venit cu mențiunea că nu i s-a adus la cunoștință nimic despre organizarea vreunui concurs, eveniment ce ar fi necesitat aprobarea autorităților locale. Acesta a declarat că nu este împotriva acestor competiții, ba chiar le susține, însă este necesar ca ele să se desfășoare într-un cadru bine organizat, care să nu prejudicieze sau să incomodeze locuitorii comunei în niciun fel.

„În urma unor discuții cu mulți dintre voi, vreau să fac precizarea că Primăria Lopătari nu a aprobat/autorizat niciun eveniment referitor la competiții cu ATV-uri și nici nu a fost înștiințată de organizarea unui astfel de eveniment pe drumurile din administrarea noastră. Ținem legătura cu echipajele de Poliție din zonă pentru a asigura liniștea și ordinea publică. Vă rog să ne înștiințați dacă apar distrugeri de proprietate privată și drumuri deschise circulației publice, precum și orice situație conflictuală cu participanții la acest eveniment. Dorim o bună colaborare cu orice organizator de astfel de evenimente, atât timp cât se respectă legea și, mai ales, bunul simț”, scria primarul din Lopătari zilele trecute pe pagina sa de Facebook.

De cealaltă parte, iubitorii concursurilor de acest tip spun că reacția oamenilor a fost una exagerată, iar evenimentul a reprezentat un bun prilej de promovare gratuită a locului pentru astfel de activități. „A avut loc un eveniment mediatizat probabil pe rețelele sociale! Avem destui cunoscători în zonă și sigur nu a fost întâmplător. Văd că și autoritățile locale sunt surprinse neplăcut. Totuși, astfel de evenimente ar trebui să ne bucure și să ieșim în întâmpinare cu organizare și bunăvoință! Suntem, de altfel, în patrimoniul cultural UNESCO. Astfel de evenimente generează promovarea ținuturilor noastre pe toate rețelele media, fără ca noi să ne implicăm… singura condiție e să fim ospitalieri! Haideți să nu ne mai speriem ca de bombe de prezentul care vine peste noi cu noutate… și să ne organizăm ca pe viitor să-i așteptăm cu pâine și cu sare!”, a transmis un utilizator pe Facebook.

În vara anului trecut, comuna Lopătari a fost gazda Campionatului Național de Off-Road, desfășurat sub denumirea „Lopătari Challenge Trophy”, eveniment organizat de către Asociația Club Sportiv SSV Power Sport. Pe parcursul a trei zile, participanții au avut ocazia să își arate abilitățile de off-road și să se întreacă pe traseele stabilite de organizatori.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker