Sport

Război între antrenori după meciul Gloria – Cisnădie! Mihăilă și Weber, aproape de bătaie!

Tensiune maximă aseară, la finalul meciului dintre Gloria Buzău și Măgura Cisnădie, disputat la Bistrița, în etapa a 17-a a Ligii Naționale. O partidă pe care echipa buzoiană a pierdut-o (20-22), rezultat care a relansat lupta pentru locul 4, ultima poziție care garantează, fără a lua în calcul un eventual wild-card, participarea în cupele europene. Chiar Măgura Cisnădie este echipa care vizează locul Gloriei, apropiindu-se acum la doar un punct de buzoience.

Imediat după meci, antrenorul Gloriei, Ovidiu Mihăilă, s-a dus să dea mâna cu omologul său de pe banca Măgurei, Alexandru Weber. Acesta a refuzat, iar Mihăilă l-a îmbrâncit, moment în care Weber a sărit la bătaie, fiind cu greu potolit de jucătoare și oficiali ai echipei ardelene.

Am încercat să discut cu el, să nu se mai plângă tot timpul. I-am întins mâna, dar el mi-a întors spatele, ceea ce mi s-a părut o lipsă totală de respect. Am avut un gest necontrolat, o chestie involuntară. Nu am nimic cu nimeni, pierzi, câștigi, dar dacă întind o mână, mi se pare normal să o primesc înapoi, așa mi se pare corect în sport. Am văzut discursul emoționant al marelui antrenor de la Cisnădie, despre care vă spun sincer că nu am auzit până când am venit la fete. Chiar așa, pe unde a antrenat? Dacă e atât de valoros, de ce nu este pe lista celor de la Metz, Gyor sau ȚSKA Moscova? Din ce știu eu, parcă plecase de la Cisnădie acum o lună și jumătate, când a avut acea serie de insuccese și trebuia să fie înlocuit de doamna Mariana Târcă, într-adevăr un nume. Atunci nu a mai fost mare antrenor? În ce mă privește, eu nu m-am considerat niciodată un mare antrenor pentru că nu sunt, nu am realizat ceva deosebit în această meserie. Dar nu cred că domnul Weber este în măsură să vorbească despre împins de la spate de către arbitraj, ba chiar ar trebui să tacă atunci când vine vorba despre așa ceva și mă opresc aici. Probabil că SCM Gloria Buzău a deranjat că este deasupra unor echipe cu investiții majore care nu își găsesc justificare. Nouă nu ne rămâne decât să ne luptăm până la capăt, deoarece mai sunt multe jocuri de disputat, iar la final sunt convins că Dumnezeu va face dreptate. În viața fiecărei echipe sunt momente mai dificile, pe care trebuie să le depășim cu maturitate și să acceptăm când jocul nu este convingător. În orice caz, felicitări pentru victorie celor de la Măgura Cisnădie, precum și tuturor oamenilor implicați în acest fenomen și nu numai, un Paște fericit tuturor!”, a spus Ovidiu Mihăilă referitor la conflict.

Antrenorul este cel care a făcut diferența în acest meci, el a știut cum să-și motiveze fetele, spre deosebire de circul făcut de antrenorul de la Buzău, căruia nu vreau să-i rostesc numele că e nou venit în handbalul feminin și nu cred că se poate apropia de nivelul meu niciodată în viața lui. Buzăul e împins de arbitraj, are șapte meciuri câștigate la un gol cu echipe din a doua jumătate a clasamentului, care au jucat mult mai bine decât ei. Cred că Buzăul ar trebui să-și vadă mai mult de jocul de pe teren și în același timp vreau să-mi felicit fetele pentru felul în care au ascultat ce am pregătit și pentru felul în care au luptat. Vreau să felicit și pe toată lumea care a fost alături de noi în acest moment”, a spus Alexandru Weber.

Întrunită marți seară, imediat după meci, Comisia de Disciplină a Federației Române de Handbal a decis sancționarea celor doi antrenori cu amendă: 20 de milioane de lei vechi pentru Ovidiu Mihăilă și 5 milioane de lei vechi pentru Alexandru Weber.

Articole similare