Actualitate

Râmnicean trimis la închisoare pentru că a șantajat un diacon ortodox gay

Un bărbat de 51 de ani din Râmnicu Sărat a ajuns la închisoare după ce a șantajat un diacon de la o parohie ortodoxă cu publicarea pe internet a unor mesaje în care angajatul bisericii lăsa să se înțeleagă că are o orientare homosexuală.

Povestea dintre cei doi a început în septembrie 2019, când diaconul a primit o cerere de prietenie de pe un cont fals de Facebook. După ce a acceptat cererea, cei doi bărbați au început să discute pe chat despre subiecte de natură sexuală. Victima șantajului i-a dezvăluit celui care a inițiat discuția, râmniceanul Daniel O., că este diacon la o parohie din Câmpina, i-a spus că este homosexual și i-a trimis mesajul următor: ,,Și mie îmi place p**a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”.

După ce a obținut aceste informații referitoare la profesia viitoarei victime și după ce au purtat conversația în care se regăsesc subiecte de natură sexuală – diaconul trimițându-i lui Daniel O. inclusiv fotografii -, râmniceanul i-a transmis slujitorului bisericii că dacă nu îi depune în cont suma de 3.500 lei până a doua zi dimineață va distribui mesajele și pozele cu caracter compromițător. Acesta i-a transmis victimei că trebuie să depună banii în contul său, „dacă mai vrei să lucrezi în sânul bisericii (… ) Țin să îți spun că stau foarte aproape de Patriarhie și în cazul în care nu rezolvi problema duc personal mesajele”. Diaconul a depus plângere la Poliție, iar autorul șantajului a fost chemat la audieri.

În urma efectuării percheziției informatice a telefonului victimei, au fost identificate 20 screen-shots ce reprezintă convorbirile purtate de aceasta cu Daniel O., care a recunoscut fapta comisă.

Instanțele care au judecat dosarul au constatat că râmniceanul este cercetat în cel puțin încă două dosare referitoare la infracțiuni similare și că acesta a mai fost condamnat penal în trecut. ,,Nu trebuie pierdut din vedere faptul că infracțiunile referitoare la libertatea psihică a persoanelor, de natura celor săvârșite de inculpat, au o frecvență foarte mare, îngrijorătoare în ultima perioadă de timp, și se impune aplicarea unor pedepse pentru conștientizarea inculpatului. Astfel, s-a constatat că inculpatul și-a creat un cont de Facebook cu un alt nume decât cel real și a inițiat convorbirea cu victima, astfel încât aceasta să îi dezvăluie aspecte intime referitoare la orientarea sa sexuală și să îi transmită fotografii cu caracter compromițător. Fără a aduce atingere prezumpției de nevinovăție de care inculpatul beneficiază, instanța de fond a apreciat că inculpatul a dezvoltat un adevărat modus operandi în cazul infracțiunilor de șantaj, stabilind și urmând un tipar infracțional deosebit de periculos”, se menționează în hotă­rârea Curții de Apel Ploiești prin care Daniel O. a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare.

Articole similare