Sănătate

Raed Arafat, vizită neanunțată la Buzău

Secretarul de stat Raed Arafat a fost, miercuri după-amiază, într-o vizită neanunțată la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Motivul a fost inspectarea noii Unități de Primiri Urgențe care se construiește în curtea acestei unități spitalicești. Arafat a vrut să vadă cum arată noua clădire, dat fiind că lucările sunt avansate, iar mutarea UPU-SMURD în noua clădire ar urma să aibă loc până cel târziu la finalul acestui an.

Arafat a ajuns la Spitalul Județean în jurul orei 16.30, iar vizita a fost una scurtă, de aproximativ 30 de minute, timp în care acesta, însoțit de managerul unității medicale, Claudiu Damian, și de medicul șef al UPU-SMURD Buzău, Adrian Zoican, a vizitat șantierul noii secții. Raed Arafat a fost de părere că, la finalul lucrărilor, unitatea de la Buzău va fi una dintre cele mai mari din țară, construite după normele actuale. Printre recomandările pe care Arafat le-a făcut au fost mărirea suprafeței sălii de resuscitare și mutarea triajului, aspecte care urmează să fie discutate cu arhitectul care s-a ocupat de noua clădire.

Vizita secretarului de stat a fost făcută publică de către managerul spitalului, Claudiu Damian, care a postat și un mesaj pe pagina de Facebook.
„O surpriză plăcută prin vizita inopinată a Secretarului de Stat Dr. Raed Arafat care a vizitat lucrările la noua secție UPU SMURD și care ne-a dat sugestii și sfaturi importante pentru activitatea în noua secție. Mulțumim!” a scris, pe Facebook, managerul Spitalului Județean, Claudiu Damian.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății nu a intrat în spital pe durata vizitei. De altfel, oprirea la Spitalul Județean nu se afla în programul său. Raed Arafat s-a aflat la Buzău pentru o activitate a Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker