Sport

Pustai știe cum să o ducă pe FC Buzău în Liga 1, dar cere răbdare și transferuri

FC Buzău așteaptă cu încredere reluarea campionatului, după pauza de două săptămâni pe care Liga a 2-a a luat-o pentru a da prioritate meciurilor pe care Naționala le dispută în preliminariile CM 2022 din Qatar. Echipa buzoiană este în revenire de formă după ultimele trei rezultate, egalul de la Timișoara, cu Politehnica, și victoriile de la Călărași și cu Unirea Constanța, iar săptămâna aceasta are de jucat primele două partide după această pauză, miercuri, în Cupa României, la Recolta Gheorghe Doja, și sâmbătă, în campionat, la Iași, cu Politehnica. Antrenorul Cristi Pustai a fost prezent, zilele trecute, la Campus TV și a oferit mai multe informații despre situația actuală de la echipă și a explicat de ce are nevoie și cum poate duce Buzăul în Liga 1, obiectiv asumat într-un interval de trei ani. Pustai a admis că suporterii au avut tot dreptul să fie supărați după debutul ratat de sezon, dar a preferat să nu răspundă criticilor, o re­gulă pe care și-a impus-o de vreo 14 ani. ,,Din 2007 nu mă mai uit la comentarii, cam de atunci niciodată nu am mai răspuns oamenilor din tribună. Eu am partea mea, respect spectatorul. Înțeleg că poate nu sunt mulțumiți fanii de joc, dar mă fac că nu îi aud. Nu vreau să jignesc pe nimeni, iar uneori, dacă nu bagi în seamă, doare mai tare.

Înțeleg că nu am început bine în primele două etape (n.r., 1-2 la Mediaș, cu Hermannstadt și 0-1 în Crâng, cu Universitatea Cluj), dar puteam să scoatem egaluri, ar fi fost echitabile rezultatele. E greu să construiești ceva, mai ușor e să dărâmi. Sunt și sceptici în ce privește echipa, dar trebuie să înțeleagă că echipa e nouă. E o echipă care vine în fața lor și spune că vrea locurile 1-10. Locurile 1-10 înseamnă și clasarea pe locul 1, și clasarea pe locul 2 și așa mai departe. Îți propui ceva, nu e ca și cum am spune că vrem să formăm o echipă competitivă. În Liga a 2-a există clar un obiectiv, intrarea în play-off”, a spus Cristian Pustai la Campus TV.

,,Într-un an-doi vreau să promovăm!”

Obiectivul realist al Buzăului, pentru acest sezon, este accesul în play-off (n.r. între primele șase echipe la finalul campionatului re­gulat), apoi, în următorii unul sau doi ani, atacarea promovării în Liga 1. Pentru toate acestea este nevoie de răbdare, dar mai ales de transferuri. ,,Le-am spus domnilor care conduc echipa că o echipă bună, care vrea să atace promovarea, se formează în trei perioade de transfe­ruri. Pentru că antrenorul merge pe un anumit nucleu la început. Poate că la iarnă pleacă unii, vin alții. Trebuie să ai în vedere niște etape ale perioadelor de transferuri. Într-un an-doi, eu vreau să promovăm. Eu sunt garanția! Mâine, dacă am putea să luptăm pentru promovare, atunci, hai să jucăm pentru promovare. Eu cred că mai avem nevoie de doi-trei jucători și sper ca până se termină perioada să mai aducem. Noi, la această oră, am fost și 19 la antrenamente din cauza unor accidentări. E bine să ai un număr mai mare de jucători, pentru că e posibil să vină valul patru, valul cinci de COVID. Cred că un număr de 24 de jucători e suficient”, a mai spus antrenorul lui FC Buzău la Campus TV.

Pustai, despre următorii adversari

Cristi Pustai a vorbit la Campus TV și despre programul următor al echipei buzoiene, care cuprinde două deplasări, la Iași și la Miercurea Ciuc, și două meciuri în Crâng, cu Metaloglobus și Viitorul Tg. Jiu. ,,E foarte important că am intrat în primele zece echipe, acum urmează un calup de patru meciuri. Și Iași, și Metaloglobus au început să câștige meciuri. Metaloglobus a câștigat cu Petrolul, putea să aibă șansa să câștige și cu Hermannstadt. Putea să câș­tige și cu U Cluj. E o echipă care a făcut o partidă bună și cu Timișoara. Metaloglobus e o echipă bună, care de două campionate are același lot și e foarte greu de învins. E bine că jucăm la noi acasă și nu pe acel teren sintetic de la ei. Dar și așa, e o echipă care cu greu poate fi învinsă. Apoi, avem cu Csikszereda, o echipă care e de nerecunoscut și poate e cea mai mare deziluzie, pentru că are niște condiții foarte bune. După doi ani, mă așteptam ca și acesta să fie unul de luptă, de promovare, dar e la început, abia a început campionatul. O echipă rănită, care ar putea să își revină până la meciul cu noi. Apoi vom juca împotriva Viitorului Tg. Jiu, care a pierdut la limită play-off-ul sezonul trecut. N-a intrat, are un început greu acum, dar e o echipă bună”, a mai spus Cristian Pustai. După disputarea a cinci etape, FC Buzău ocupă locul 7, cu 7 puncte.

Articole similare