miercuri, 15 iulie 2020

Punțile de pe Valea Buzăului, subiect de inspirație pentru un pictor buzoian

Galeriile de Artă „Ion Andreescu” își redeschid porțile începând de săptămâna viitoare. Iubitorii de artă sunt invitați să ia parte luni, 22 iunie, de la ora 13.00, la vernisajul expoziției de pictură „Punte peste Timp II”, semnată de Emil Popa.

Artistul este membru al Uniunii Artiștilor Plastici – filiala Buzău, fiind profesor la Școala „Vasile Cristoforeanu” din Rm. Sărat, iar timp de patru ani a fost profesor metodist la Inspectoratul Școlar Jude­țean.

„Este cea de a doua expoziție personală, dar am participat la toate expozițiile de grup ale filialei UAP Buzău, organizate atât la nivel local, cât și în afara județului, la București, la Galați… M-am gândit să aduc, după această pandemie, un strop de bucurie prin această expoziție”, a declarat Emil Popa.

„Am văzut punțile de pe Valea Buzăului și m-am îndrăgostit de acest subiect”

Artistul râmnicean spune că a fost fascinat de punțile de pe Valea Buzăului și asta l-a făcut să le folosească ca sursă de inspirație, încercând să privească dincolo de sensul lor propriu.

„Am o serie de lucrări cu punți, așa cum este și ­titlul expoziției, <Punte peste Timp>. O punte ce semnifică poate o trecere de la tristețe la bucurie, de la idee la faptă… Ideea de a picta punți a plecat de la o abordare fizică. Am văzut punțile de pe Valea Buzăului și m-am îndrăgostit de acest subiect. Apoi m-am gândit puțin la ce ar putea simboliza puntea. Puntea este o mare trecere. De asemenea, am câteva tablouri pictate în Tabăra de Creație și Documentare Măgura ART; din frumusețile județului Buzău am selectat câteva imagini. Mai am și câteva naturi statice. În tablourile mele predomină albastrul; este culoarea mea preferată, care imprimă o notă de liniște, de cugetare”, a mai declarat Emil Popa.

„Este o expoziție de autor, iar puntea este un leitmotiv al acestei expoziții. De asemenea, vă invităm să vedeți și alte lucrări interesante ale artistului Emil Popa, cum ar fi cele inspirate din călătoriile din Florența. Mă bucur că am reușit să îl aduc în filiala noastră, Emil Popa fiind un artist foarte activ”, a declarat președintele UAP Buzău, Valeriu Șușnea.

 

loading...
error: Content is protected !!