Sport

Pugiliste de la Gloria, atacate cu o motocoasă în cantonament la Bușteni!

Una dintre fete era să-și piardă brațul drept

Scene de groază trăite de un grup de sportivi de la secția de box de la SCM Gloria Buzău luni seară, în ultima zi a stagiului de pregătire pe care îl efectuau la Bușteni. Un individ beat i-a atacat cu o motocoasă, iar una dintre fete, Bianca Lăcătușu (19 ani), a fost rănită grav la mâna dreaptă, după ce s-a luptat cu agresorul, în încercarea de a-și proteja colegii. O altă fată, Nicoleta Radu, a încercat să sară în ajutor, dar a făcut un atac de panică și a leșinat. Totul s-a întâmplat luni seară, în jurul orei 20.30, când grupul de sportivi de la Gloria a ieșit la plimbare prin Bușteni, după ultimul antrenament programat în cantonament. La un moment dat, grupul s-a oprit la o bancă în fața unui magazin Profi, unde s-a intersectat cu trei localnici, toți beți. Bianca Lăcătușu, una din liderele fetelor, le-a cerut indivizilor să stea departe de ei deoarece erau beți și miroseau puternic a alcool. Brusc, unul dintre aceștia a devenit extrem de agresiv și a luat o motocoasă, a pornit-o și a îndreptat-o amenințător spre grupul sportivilor, mulți minori și intrați deja în panică. Păstrându-și sângele rece, Bianca l-a înfruntat pe agresor, pe care a încercat să-l imobilizeze, dar a fost rănită foarte grav de lamele utilajului. În apărarea Biancăi a sărit o altă colegă, Nicoleta Radu, dar aceasta a leșinat în urma unui atac de panică. Norocul a făcut ca din magazin să iasă tocmai atunci mai mulți clienți, iar o femeie a apelat 112 pentru a cere ajutorul Poli­ției și Ambulanței. Bianca a fost preluată de echipajul sosit imediat, transportată la spital, unde a primit primele îngrijiri medicale, dar nu a rămas internată.

Cum a trăit Bianca experiența terifiantă a atacului cu motocoasă: ,,Preferam să mă facă praf doar pe mine, nu și pe fete!”

Îngrijită imediat după incident la spitalul din Bușteni, apoi la Buzău, Bianca este în afara ori­cărui pericol și își poate continua fără probleme pregătirea. Și psihic stă bine și are puterea să glu­mească, dar relatarea întâmplării aduce pe undeva cu scenariul unui film horror. ,,Ieșisem să ne plim­băm și, în timp ce mergeam, după noi se țineau niște oameni, dar nu prea i-am băgat în seamă. Am ajuns la un magazin Profi să ne cumpărăm câte ceva. Era un individ în stare de ebrietate, s-a luat de mine, să comenteze la adresa grupului nostru și   i-am spus: <Te rog frumos ia-ți berea și du-te de unde ai venit, că ești beat!> A spus: <A, da, bine> și a luat motocositoarea pe care o avea, i-a dat drumul și a îndreptat-o spre noi. Toți ceilalți, băieți și fete, erau în spatele meu. Primul meu gând a fost: fetele! Am încercat să prind motocositoarea, să o opresc. Două dintre ele, Nicoleta și Cosmina, au încercat să mă ia de acolo, dar le-am dat la o parte pentru că m-am gândit că prefer să mă facă pe mine praf decât pe ele. După ce tipul a fost oprit de cineva care a ieșit din magazin, am izbucnit într-o criză de plâns și nervi, eu, care nu prea plâng de obicei. Nicoleta era leșinată, alți colegi au venit să vadă ce e cu mine, să îmi spună să mă calmez. Eu nici nu reali­zam că mi-a dat sângele la mână, că m-a tăiat la mână. Bine că a fost așa și n-a fost mai rău. Era mai bine dacă nu era deloc, dar trebuia să avem și noi amin­tiri frumoase, nu?”, a povestit, pentru OPINIA, tânăra pugilistă de la SCM Gloria.

Colega Biancăi, Nicoleta: “Am văzut cum s-a înfipt în lama motocoasei. Am avut un atac de panică și am leșinat”

Experiența de la Buș­teni a fost traumatizantă și pentru una dintre colegele Biancăi, Nicoleta Radu, cea care a încercat să-și salveze prietena în momentul în care aceasta se lupta cu agresorul pentru a-i opri sau a-i smulge motocoasa din mâini. ,,Am plecat de unde eram cazați, în ideea să ne plimbăm. Eram într-o zonă centrală, eu eram mai în spate, că îmi cumpărasem ceva de la un chioșc. Doi băieți s-au așe­zat pe o bancă lângă un magazin Profi, unde mai erau trei oameni, care aveau bere la ei. Doi dintre ei între timp au plecat, iar Bianca i-a spus omului care a rămas să-și ia și el berea și să plece pentru că este beat. Înainte să-i spună asta, a jignit-o, a amenințat-o. S-a ridicat, a luat motocositoarea și a pornit-o, o moto­cositoare din aceea cu cablu și a îndreptat-o spre noi. Bianca s-a înfipt în lama aceea, au fost țipete, unii au încremenit. Am început și eu să țip și am sărit ca să o ajut. Am apucat-o de umeri și am încerc să o trag. A ieșit un domn din Profi și l-a împins pe agresor. După, eu am avut un atac de panică foarte puternic, nu mai aveam respirație și am leși­nat. Niște oameni au turnat apă pe mine și au sunat la Ambulanță și la Poliție. Bianca a fost luată la spital. A fost un șoc pentru toată lumea”, a spus Nicoleta Radu.

Ce spune IPJ Prahova

Potrivit IPJ Prahova, citat de adevarul.ro, poli­țiștii au reușit identificarea agresorului, un bărbat în vârstă de 48 de ani, din orașul Bușteni. Acesta a fost depistat de către patrula de siguranță publică în proximitatea locului faptei și condus la sediul unității de poliție pentru audieri. ,,La data de 19 iulie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Stațiunii Bușteni au fost sesizați prin apel 112, de către o femeie, cu privire la faptul că în fața unui magazin din stațiune a izbucnit un conflict, între mai multe persoane. În urma sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au identificat o tânără, în vârstă de 19 ani, care a declarat faptul că a avut un conflict spontan cu un bărbat, din cauza unui loc pe o bancă din fața unui magazin. Polițiștii au reușit identificarea persoanei, un bărbat în vârstă de 48 de ani, din orașul Bușteni, fiind depistat de către patrula de siguranță publică, în pro­xi­mitatea locului faptei și condus la sediul unității de poliție pentru audieri. Tânăra a fost transportată la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, fără a rămâne internată”, au tran­smis polițiștii prahoveni. Agresorul nu a fost reținut, dar pe numele lui a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

error: Continut protejat!!