sâmbătă, 06 iunie 2020

Psiholog buzoian despre efectele pandemiei: „Sunt asaltată de enorm de mulți oameni care caută consiliere psihologică. Evitați orice formă de PANICĂ în știri și emisiuni !”

• S-a creat pe Facebook grupul de prim ajutor psihologic, PSYCOVID – 19

Presiunea creată din cauza pandemiei ce ne pune în pericol viețile, dar și pro­blemele economice ce vin după ele cu disponibilizări, salarii diminuate sau imposibilitatea de a achita ratele încep să afecteze din punct de vedere psihologic mii de români. Andrada Tache, psiholog buzoian stabilit în Germania, spune că zilele acestea a fost asaltată de enorm de mulți oameni care caută consiliere psihologică, terapie de suport sau psihoterapie.

Buzoianca spune că avem de-a face cu un adevărat război psihologic care poate avea consecințe grave.

„Riscul slăbirii sistemului imunitar va aduce îmbolnăviri de tot soiul”

„Cred că asistăm la un cumplit război psihologic dus împotriva umanității, război purtat cu arma PANICII, care va avea următoarele consecințe: 1. va retraumatiza fiecare individ; 2. va scoate la iveală traumele fiecăruia, ne va mutila chipurile (priviți-le fețele rudelor și prietenilor și transfigurarea lor produsă de panică) și ne va transforma în niște zombie conduși de frică, ușor de manipulat; 3. va produce suferințe psihice iremediabile fiecărui om în esența lui, prin caracterul coroziv al panicii; 4. va slăbi sistemele imunitare ale indivizilor și va aduce îmbolnăviri de tot soiul, ce nu va reuși niciun virus de pe lume să facă, nimicind ­pu­terea internă, naturală, a omului de a lupta cu orice amenințare de tip virus/ bacterie din afară, cu care ne-am luptat milioane de ani de evoluție până în acest punct”, precizează psihologul Andrada Tache într-o postare pe Facebook.

Buzoianca atrage aten­ția că jurnaliștii, dar și oamenii simpli care au o simplă pagină de Facebook, ar trebui să fie foarte atenți să nu răspândească panică. De asemenea, spune că guvernanții ar trebui să se gândească și la organizarea unor centre în care să se asigure terapie psihologică.

„Scoateți din lista de Facebook oamenii care produc pagube imense sănătății voastre mentale”

„Zilele acestea am fost asaltată de enorm de mulți oameni care caută consiliere psihologică, terapie de suport sau psihoterapie. Toată lumea resimte războiul psihologic dus, de aceea e nevoie să zicem împreună: STOP PANICII! Fac apel la foștii mei colegi din presă: evitați orice formă de ­PA­NICĂ în știrile și emisiunile voastre! Nu aveți idee cât rău produce această armă monstruoasă! Nimic nu justifică propagarea panicii și atacul asupra oamenilor! Fac apel la toți cei care au o pa­gină de Facebook unde răspândesc PANICĂ zi de zi: ÎNCETAȚI! Scoateți din lista voastră acești oameni la care aveți acces și care produc pagube imense sănătății voastre mentale, chiar fără să o realizați!

Fac apel la legiuitori și la executiv să creeze un context lipsit de PANICĂ și să pună la dispoziția populației centre de la care pot primi terapie psihologică de suport în aceste momente! Dragii mei, pentru sănătatea voastră și pentru a tuturor celor dragi și din jurul vostru, mai ales pentru a copiilor voștri, …spuneți STOP panicii!”, mai precizează psihologul Andrada Tache.

În finalul postării sale, buzoianca invită pe oricine are nevoie de terapie în aceste momente să se alăture grupului de Facebook realizat de prof. Ion Duvac, PSYCOVID – 19 Grup de prim ajutor psihologic – PSY HELP, unde va găsi voluntari psihoterapeuți și medici.

loading...
error: Content is protected !!