Politic

PSD Buzău se pregătește de alegeri interne

Încep alegerile interne în organizația județeană a Partidului Social Democrat, conform celor stabilite printr-o decizie a Consiliului Politic Național – structura de conducere și de decizie a partidului care coordonează  activitatea partidului între Congresele PSD -, a anunțat Lucian Romașcanu, președintele organizației județene social-democrate. Alături de Constantin Toma, președintele organizației municipale PSD, și de Petre Emanoil Neagu, președinte executiv al PSD Buzău, Romașcanu a organizat joi o conferinţă de presă, după întrunirea Consiliului Politic Judetean care a avut drept scop stabilirea calendarului alegerilor la nivelul județului, începând de la comune, municipii, organizații de femei, tineret sau seniori și terminând cu organizația județeană.

Lucian Romașcanu s-a declarat încrezător în șansele de câștig ale Partidului Social Democrat la alegerile din 2024, mizând pe faptul că aportul social-democraților la guvernarea actuală este grăitor. „Am avut astăzi (11 august, n.r.) Consiliul Politic Județean care a votat calendarul alegerilor la nivelul județului Buzău, de la comune, orașe, municipiu, organizațiile de femei, seniori, tineret și, în final, organizația județeană, undeva la sfârșitul lunii octombrie. Suntem pregătiți, prin acest prim pas, să demarăm toate acțiunile politice necesare, astfel încât să facem ceea ce am obișnuit lumea să facem și anume, să câștigăm alegerile din 2024 la toate nivelurile. Este firesc să avem această ambiție, pentru că, după cum vedeți, tot ceea ce s-a întâmplat pozitiv în actul guvernării, s-a întâmplat după ce a intrat Partidul Social Democrat”, a spus Lucian Romașcanu.

Președintele PSD Buzău nu a ratat ocazia de a-i taxa pe liberali, despre care spune că sunt indignați de propriile decizii proaste, luate în cei doi ani cât s-au aflat exclusiv la guvernare. Lucian Romașcanu a recunoscut că țara se află într-o situație delicată, dar a dat de înțeles că există speranțe să ajungă pe calea cea bună, odată cu implicarea social-democraților în actul guvernării. „Au fost ani pierduți (…) acești doi ani în care au condus doar cei din dreapta. Vedem acum că există foarte multe acuze, inclusiv de la foștii guvernanți, pe neîmpliniri care li se pot imputa exclusiv dumnealor. Noi ceea ce am promis am făcut. Am reușit să venim cu pachetul «Sprijin Pentru România», am reușit să temperăm prețurile la energie pentru populație, dar ceea ce urmează este foarte complicat, cu aceste crize suprapuse, iar prezența Partidului Social Democrat în actul guvernării înseamnă o garanție că lucrurile vor fi făcute profesionist”, a mai declarat Lucian Romașcanu.

Articole similare