Actualitate

Protest și la Ambulanță

Angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Buzău au organizat, marţi, un protest şi au anunţat că astfel de mişcări sindicale vor continua pe termen nelimitat, decizia fiind motivată de condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea şi în semn de nemulţumire faţă de noua Lege a pensiilor publice care abrogă prevederi importante privind condiţiile speciale de muncă prevăzute în Legea 5/2021.

În calitate de preşedinte al Sindicatului Ambulanţa Buzău (SAB), declar faptul că începând de astăzi (marți, n.r.) vom exercita proteste atât locale cât şi naţionale pe un interval nelimitat de timp”, a declarat pentru „Agerpres”, liderul sindical Vasile Dogaru. Sindicaliştii au încercat să atragă atenţia Guvernului cu privire la solicitările pe care le au angajaţii din sistem. „Motivul este nerecunoaşterea condiţiilor de muncă în care personalul profesionist operativ de intervenţie din serviciile de Ambulanţă îşi desfăşoară activitatea, drept anulat prin votul din Comisia pentru muncă şi protecţie socială şi prin votul plenului din Camera Deputaţilor, din data de 20 noiembrie 2021″, a transmis liderul SAB.

De asemenea, cinci lideri sindicali din serviciile de Ambulanţă au intrat în greva foamei, nemulţumiţi de faptul că Legea pensiilor nu recunoaşte condiţiile de muncă dificile din sistem. Sindicaliștii au protestat marți dimineață în fața sediului Camerei Deputaților, iar de la ora 12.00 s-au mutat în fața Guvernului, relatează News.ro. Salariaţii din sistem, care nu sunt de serviciu, protestează și ei la sediul unităţilor de ambulanță. Şi sindicaliştii Federaţiei Sănătatea au anunţat, marţi, că sunt „profund dezamăgiţi şi lezaţi grav în drepturile lor” de noua lege a pensiilor, întrucât „amendamentele justificate” ale salariaţilor nu au fost luate în seamă, fiind respinse în Camera Deputaţilor. De asemenea, sindicaliştii acuză „simularea consultării publice”.

În susţinerea celor cinci lideri de sindicat, angajaţi din toate serviciile de ambulanţă, aflaţi în timpul liber, au protestat începând de marți, 21 noiembrie 2023, de la ora 10.00 la ora 12.00, în sediile centrale din toate serviciile de ambulanţă: „Nerecunoaşterea condiţiilor de muncă în care personalul profesionist operativ de intervenţie din serviciile de ambulanţă îşi desfăşoară activitatea, drept anulat prin votul din Comisia pentru muncă şi protecţie socială şi prin votul plenului din Camera Deputaţilor, din data de 20 noiembrie 2023, la propunerea Guvernului României, prin Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi a Casei Naţionale de Pensii Publice, prin proiectul de lege privind sistemul public de pensii”, au transmis sindicaliştii. Aceştia cer o întâlnire de urgenţă cu premierul Marcel Ciolacu, dar şi cu miniştrii Muncii şi Sănătăţii, „pentru a stabili modalitatea de soluţionare a revendicărilor sindicale şi pentru a se găsi soluţii care să resolve situaţiile cu care se confruntă serviciile de Ambulanţă”.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker