Actualitate

Proprietara conacului „Grigorescu”, nominalizată pentru premiul „Chef of the Year”

Proprietara Conacului „Grigorescu”, Juranda Kirschner, a fost nominalizată pentru premiul „Chef of the Year” . Juranda Kirschner este economist de profesie, însă și-a transformat hobby-ul și pasiunea pentru gătit în profesie. Ea este pasionată de preparatele de casă, artizanale și folosește numai ingrediente locale din producția proprie sau din regiunea buzoiană. Astfel că, prin participarea ei la această competiție ingredientele culinare din zona Buzăului vor deveni și ele vedete.

În calitate de autodidact în bucătărie, ea concurează acum, ca outsider, cu bucătari renumiți din stațiuni și hoteluri de 5 stele din România. Angajamentul ei de a pune în valoare aromele Buzăului, folosind ingrediente de proveniență locală, dar dând o notă internațională preparatelor inovatoare, i-a adus recunoașterea și nominalizarea în competiția TopHotelAwards 2024.

„Este o mare onoare să văd că munca noastră asiduă, ca mică locație, este recunoscută. Cred că Buzăul este ofertant și poate deveni într-o zi un jucător important pe scena turismului culinar. Acest lucru este acum posibil deoarece avem acces la produse alimentare artizanale proaspete și inovatoare ale comunității noastre Slow Food. Doresc să încurajez și alți antreprenori ai industriei alimentare și bucătari de a dezvolta și a promova Buzăul ca destinație a turismului culinar”, spune Juranda Kirschner.

Juranda  s-a întors la Buzău mergând la rădăcinile unei părți a familiei sale, după ce a petrecut mai mult de 10 ani  în Wroclaw (Polonia), Paris şi Bavaria. Ea s-a întors în România în 2008. Câțiva ani, Juranda a asigurat cateringul pentru cramele din zona Dealu Mare, înainte de a-și deschide, împreună cu soțul ei, propria locație, Conacul Grigorescu, în 2020, după o perioadă de renovare de 10 ani. În 2022 a fost unul dintre inițiatorii și co-fondatorii Comunității Slow Food Buzău.

Conacul „Grigorescu”, o pensiune agroturistică situată în Rătești, Buzău, cunoscută pentru angajamentul său față de bucătăria Slow Food și ingredientele de proveniență locală, intră cu proprietara și bucătarul Juranda Kirschner în competiția pentru prestigiosul premiu „Chef of the Year Award in the Hotel Industry”. De ce face acest lucru? Ei bine, Conacul „Grigorescu” a fost nominalizat de curând  și ca finalist în competiția „Destinația Anului”, la categoria „Experiențe gastronomice”. Nominalizarea Jurandei Kirschner pentru TopHotelAwards 2024 subliniază astfel angajamentul culinar al micii locații din Rătești, comuna Berca.

„Bucătarul-șef al anului” sau „Chef of the Year” este marele premiu Gault&Millau, în fiecare din țările în care apare ghidul. Ghidul Gault&Millau pentru România este un fel de ghid Michelin (Termenul „ghid Michelin” se referă la cel mai vechi și foarte cunoscut ghid de referință pentru hotelurile și restaurantele europene.  Michelin Red Guide este autoritatea ce acordă „stelele Michelin” pentru excelență unor atent și sever selectate stabilimente. Câstigarea sau pierderea unei stele Michelin poate a aiba efecte dramatice asupra succesului unui restaurant.) Gault&Millau este primul ghid gastronomic prezent pe piața locală. Pentru a câștiga acest prestigios premiu, bucătarii trebuie să fie la nivelul cel mai bun al carierei lor, să demonstreze originalitate în abordare, să creeze farfurii memorabile, cu personalitate. Premiul este acordat bucătarului care coordonează bucătaria restaurantului cu cea mai mare notă din ediția respectivă. De asemenea, premiul poate fi acordat aceleiași persoane o singură dată la zece ani.

Articole similare