Sănătate

Proiectul de telemedicină „CardiOnline” a devenit realitate la Buzău

„Suntem încântați să anunțăm deschiderea cabinetului medical de cardiologie «CardiOnline» în Buzău, amplasat pe Bulevardul Unirii, bloc 9D”, anunță medicul buzoian Liviu Șerbănoiu.

Reamintim că, în urmă cu un an, OPINIA aducea în atenția cititorilor săi preocuparea unui grup de medici – între care se afla un tânăr buzoian, absolvent al Colegiului Național „B.P. Hasdeu” și al Facultății de Medicină din cadrul Universității „Carol Davila” din Capitală, Liviu-Ionuț Șerbănoiu (foto dreapta), în prezent medic cardiolog la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” și doctorand UMF Carol Davila, București -, de a face un pas uriaș pentru medicina românească, și anume de a porni pe un drum al tehnologiei care până mai ieri părea numai bun pentru filmele științifico-fantastice. Era vorba despre implementarea unui sistem care permite „vizitele” virtuale ale medicilor acasă la pacient. Drumul acesta, deschis de tânărul buzoian împreună cu dr. Ștefan Busnatu (foto stânga), medic cardiolog la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” și coordonator al Centrului de Inovaţie și eHealth de la UMF „Carol Davila”, și o echipă de IT-iști – Octavian Belu (a studiat Informatica la Facultatea de Matematică și Informatică, Universitatea din București, absolvent al Colegiului Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu”), Marius Cucu și Cristian Cristache – este denumit generic „telemedicină”, a devenit realitate la Buzău.

Care sunt serviciile pentru buzoieni

Echipa de medici „CardiOnline”, cu o vastă expertiză în domeniul cardiologiei este pregătită să ofere buzoienilor următoarele servicii:

  • Consultații cardiologice comprehensive și personalizate, înțelegând nevoile individuale ale fiecărui pacient;
  • Ecocardiografie, o tehnică avansată de imagistică care permite evaluarea structurii și funcției inimii;
  • Electrocardiografie (ECG), o metodă non-invazivă utilizată pentru a evalua ritmul și activitatea electrică a inimii;
  • Teste de efort pentru a evalua capacitatea cardiovasculară și a identifica eventualele afecțiuni asociate cu efortul fizic;
  • Monitorizare Holter ECG, o tehnică prin care se înregistrează activitatea electrică a inimii într-un interval de timp prelungit, pentru a detecta tulburări ritmice sau alte anomalii;
  • Monitorizare Holter tensiune arterială, pentru a înregistra valorile tensiunii arteriale pe parcursul unei perioade mai lungi, oferind o imagine completă asupra variabilității valorilor tensionale.

În plus, spune medicul Liviu Șerbănoiu, „în viitorul apropiat vom introduce și proceduri de telereabilitare cardiacă. Consulturile inițiale vor fi efectuate în cadrul cabinetului nostru, iar ulterior, monitorizarea și suportul terapeutic vor fi asigurate prin intermediul unei platforme securizate de telemedicină”.

Mai multe informații despre proiectul CardiOnline găsiți AICI

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker