luni, 01 martie 2021

Proiecte sociale ale Arhiepiscopiei cu peste 70.000 de beneficiari, în anul pandemiei

O familie cu zece copii din comuna Vernești a primit anul trecut sprijin din partea Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei pentru a-și finaliza lucrările la casă. Concret, ajutorul a constat în achiziționarea de materiale de construcție, în vederea finalizării lucrărilor de ridicare, amenajare și dotare a casei familiei respective din satul Nenciu, comuna Vernești, județul Buzău. Suma totală alocată pentru această acțiune a fost de 71.702 lei.

Acesta este  doar unul dintre proiectele sociale desfășurate anul trecut de Arhiepiscopie, care au avut peste 70.000 de beneficiari. Un bilanț al Arhiepiscopiei în domeniul social, pe anul trecut, care s-a făcut cu prilejul lucrărilor Consiliului eparhial și ale Adunării eparhiale arată că „Centrul Eparhial, protoieriile și parohiile au acordat ajutoare financiare și materiale (alimente, îmbrăcăminte, medicamente, produse igienico-sanitare, materiale de construcții) unui număr de 74.172 de beneficiari, valoarea totală a acestora ridicându-se la suma de 4.236.524 de lei”. Astfel, în perioada stării de urgență, au fost organizate acțiuni de sprijinire a 3.060 de persoane vulnerabile, pentru care s-a cheltuit suma de 341.426 de lei, iar 21 de elevi cu rezultate bune la învățătură au primit tablete performante pentru uz școlar, în sumă totală de 18.938 de lei. Ajutoare au fost acordate și în perioada sărbătorilor de iarnă. „Cu prilejul sărbătorii Crăciunului, au fost oferite daruri copiilor din toate parohiile, în valoare de 400.000 de lei, și au fost distribuite 850 de pachete cu alimente neperisabile familiilor nevoiașe, în cuantum de 36.700 de lei”, se arată în acel raport.

Membrii Consiliului eparhial și cei ai Adunării eparhiale din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei s-au întrunit joi, 18 februarie 2021, în ședința anuală de lucru, la Catedrala „Înălțarea Domnului” din municipiul Buzău. Lucrările s-au desfășurat sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian și au fost precedate de slujba de Te Deum, oficiată de un sobor de părinți consilieri eparhiali și diaconi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!