ActualitateEducație

Proiect pentru conștientizarea traficului de persoane, la Seminar

Seminarul Teologic „Chesarie Episcopul” a primit ieri vizita echipei de monitorizare a proiectului „Anti- trafficking trainings for the Theological Seminary students from Muntenia and Dobrogea Mitropolia”. Proiectul este desfășurat „la nivelul seminarelor din Mitropolia noastră, în scopul conștientizării pericolului traficului de persoane”, se arată pe pagina de socializare a Seminarului.

Echipa  de monitorizare a fost formată din părintele consilier patriarhal Ciprian Ioniță, președinte al Federației Filantropia, Claudia Preduț, trainer, și Alexandra Mararu, manager de proiect. Ei au fost întâmpinați de directorul Seminarului, pr. prof. Cristian Dima, și de  profesoara Elena Eni, consilierul școlar al instituției, direct implicată în acest proiect.

Oaspeții au avut ocazia să asiste la o oră de dirigenție  unde s-a discutat tematica proiectului, măiestrit dirijată profesoara Eni,  în calitate de diriginte. Comisia și-a exprimat aprecierea față de profesionalismul și implicarea exemplară a dirigintei,  dar și participarea și interesul elevilor față de tema discutată, precum și față de dinamica managementului școlii teologice, așa cum au mărturisit la finalul întâlnirii.

Evenimente de acest fel fac parte din oferta echilibrată de activități școlare și extrașcolare, propusă seminariștilor buzoieni de conducerea instituției de învățământ, pentru „a se spori rolul și roadele prezenței și lucrării lor – începută încă de acum – în comunitățile din care vin”, așa  cum arată unitate de învățământ pe pagina  sa de socializare.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker