Administrație

Proiect european pentru instalații de oxigen în Spitalul Județean

Consiliul Județean a aprobat, în ședința extraordinară de marțea trecută, indicatorii economici pentru un proiect cu fonduri europene care, dacă va fi aprobat la finanțare, va duce la îmbunătățirea alimentării cu oxigen a secțiilor din Spitalul Județean și la rea­lizarea unor noi instalații de securitate la incendiu. Conform inițiatorului, proiectul „Consolidarea infrastructurii medicale de la nivelul Spitalului Județean de Urgență Buzău, în contextul pandemiei cauzate de COVID-19”, are o valoare de 10.239.298,47 lei, din care peste 3,5 milioane reprezintă construcții și montaj.

„Este vorba despre un proiect (…) în valoare de 10 milioane de lei pe fonduri europene, ca să putem aduce la standardele actuale atât instalația de oxigen, cât și cea de răspuns la incendii. Cred că este un proiect extrem de important care, cu siguranță, va fi eligibil și, totodată, împreună cu conduce­rea Spitalului Județean, am făcut eforturi consistente de a aloca banii necesari atât pentru cheltuielile curente, cât și cele pentru materiale, având în vedere situația pandemică existentă în acest moment”, a spus președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

Proiectul presupune rea­lizarea unor instalații și trasee de gaze medicale noi și    moderne – oxigen medical, aer comprimat medical, vacuum medical, fitinguri, tubulatura și alte dispozitive conexe ce concura la realizarea unui sistem competitiv -, cât și realizarea unor sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii, toate cu acoperire totală, și de detectare, semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime admise de oxigen medical în atmosfera saloanelor. Noile instalații ar urma să fie realizate în Spitalul Județean, în secția eterioară de Oncologie și în secțiile exterioare din Spitalul Gârlași (Pneumologie, TBC, Boli infec­țioase/SIDA).

 

Articole similare