Administrație

Proiect al Primăriei Pârscov, luat în derâdere de cetățeni

Un proiect anunțat de Primăria Pârscov s-a transformat într-un val de nemulțumiri pe o altă temă, după ce localnicii s-au supărat că autoritățile locale nu pun prioritate pe investițiile cu adevărat necesare comunității. Astfel, Primăria Pârscov a anunțat, într-o postare pe pagina de Facebook, faptul că a fost aprobat în unanimitate un proiect ce prevede instalarea mai multor stații de încărcare pentru vehiculele electrice. Investiția, în valoare de 209.827 lei se va face parțial din fonduri europene, res-pectiv, 151.260 lei, iar diferența de 76.910 lei va fi acoperită de la bugetul local al comunei.

„Unanimitate pentru proiecte europene! Toți membrii Consiliului Local al comunei Pârscov au aprobat astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare, participarea la «Programul privind dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare pentru vehicule electrice și/sau hibrid plug-in în localități, prin instalarea de stații de reîncărcare cu putere normală». Prin votul unanim al consilierilor a fost aprobată depunerea cererii de finanțare pentru proiectul denumit «Montare stații de reîncărcare vehicule electrice în comuna Pârscov, județul Buzău». Proiectul are în vedere montarea a trei stații de reîncărcarea vehiculelor electrice în următoarele locații: strada Gării, în imediata apropiere a magazinului alimentar cunoscut generic drept «La Sturzu», în centrul comunei, în zona târgului săptămânal și în Lunca Frumoasă, în imediata apropiere a bisericii. Valoarea totală a proiectului UE este de 209.827 lei, din care 151.260 lei reprezintă valorile eligibile, participația comunei noastre urmând să fie de 76.910 lei”, se arată în postarea Primăriei Pârscov.

De aici și până la ironii a fost doar un pas, iar cetățenii acuză autoritățile de faptul că atenția acestora este pe investiții considerate fără folos, în contextul în care nu există cerere la nivelul comunității. Oamenii mai transmit faptul că proiectele ar trebui să țină cont de alte necesități, precum starea drumurilor din comună, lipsa canalizării sau a gazelor: „Excelent! Așa vor avea cele zero mașini electrice din Pârscov unde să fie încărcate! Că și așa va fi greu să parcurgă cei doi-trei kilometri de drum neasfaltat spre Runcu!”, „Asta este chiar «cireașa de pe tort». Aprobați fonduri europene pentru stația de apă, canalizări, drumuri, acum va trebuie stații pentru mașini electrice”, „La Bădila sunt gropile de se rupe mașina și voi tocați banii pe stații de mașini scumpe, să încarce gratis patronii!”, „Astea ne lipsea, avem apă, gaze și canalizare în toată comuna”, au fost doar câteva dintre mesajele transmise de cetățeni Primăriei Pârscov.

Nu este prima oară când o postare a autorităților atrage atenția într-un sens negativ; astfel, în urmă cu câteva luni, ceea ce trebuia să fie o activitate care implică întreaga comunitate s-a transformat tot într-un val de ironii la adresa Primăriei Pârscov. Atunci, autoritățile i-au îndemnat pe cetățeni să aleagă nume cât mai clare, care să reflecte întrucâtva trăsătura principală a străzii pe care locuiesc. Rezultatul a fost unul neașteptat, iar propunerile cetățenilor au fost, în mare parte, ironi-ce la adresa stării drumurilor. Printre numele vehiculate de oameni pentru viitoarele străzi se numără „Moartea Bucșelor”, „Spaima Telescoapelor” sau „Strada Nimănui”. Dincolo de a-și dori nume pentru străzi, cetățenii au transmis un mesaj clar Primăriei că prioritatea ar trebui să fie asfaltarea, nu denumirea acestora, care ar trebui să fie ultimul pas.

Articole similare