ActualitateCultură

Produsele culinare ale Geoparcului „Ținutul Buzăului”, în expoziția de la Galeriile de Artă

O parte dintre produsele comunității „Slow Food” sunt prezentate în expoziția de la Galeriile de Artă care va fi deschisă până vinerea viitoare.

După un an de la înființare, comunitatea „Slow food Buzău” se poate mândri cu o  gamă  bogată de de produse alimentare: brânză artizanală, babic, miere, dulcețuri, bere artizanală „One beer later”, mied și multe altele. Toate aceste produse vor putea fi promovate, cât de curând, la nivel național și internațional, pentru că județul Buzău face parte din traseul gastronomic al rutelor turistice și culturale care vor fi promovate prin programul „România atractivă”.  În cadrul PNRR sunt 12 rute turistice și culturale care vor fi promovate prin programul „România atractivă”, printre care se numără și Buzăul.

Comunitatea „Slow Food Travel” are deja o platformă de internet www.slowfoodbuzau.com pentru a promova un nou model de turism culinar sustenabil pentru Geoparcul UNESCO „Ținutul Buzăului”. Comunitate „Slow Food Buzău”  este parte a rețelei internaționale Slow Food. Și în acest context a organizat mai multe proiecte educaționale, preum „Dezvoltarea mai multor ateliere inovatoare și 20 de ateliere de degustare de produse alimentare artizanale pentru elevi și a organizat deja trei târguri „Piața Artizanilor” la Berca  pentru a crea un nou concept de târg local Slow Food.

 

Articole similare