Actualitate

Proba pe care trebuie să o treacă la Buzău viitorii șoferi, pe lângă sală și traseu

Românii care vor să-și ia permisul de conducere au de trecut nu două probe, sala și traseul, ci și un test al răbdării. Datele Ministerului de Interne arată că poți număra pe degetele de la o mână județele unde trece mai puțin de o lună între proba scrisă și cea practică. În unele județe, viitorii șoferi sunt nevoiți să aștepte luni de zile ca să fie examinați. Traseul este un adevărat calvar pentru cei care se visează șoferi, mai ales din cauza timpului uriaș de așteptare.

Și la Buzău, dacă vrei să obții permisul de conducere, ai nevoie de multă răbdare. Aspiranții la statutul de șofer ajung să aștepte și trei luni între examenul teoretic și proba practică. Personalul insuficient este în continuare principala cauză – identificată de noua conducere a Prefecturii Buzău, a întârzierilor chiar și de mai bine de patru luni cu care candidații pentru obținerea permisului de conducere ajung să susțină proba practică.

Dacă o mașină poate fi înmatriculată în patru zile, deși în alte județe procedurile sunt încheiate în câteva ore, iar preschimbarea permiselor se face în 11 zile, așteptarea pentru proba teoretică a examenului pentru obținerea carnetului de conducere este de mai mult de o lună. ,,Examenul pentru permise, proba teoretică, 39 de zile și examenul probă practică 125 de zile”, a precizat subprefectul Viorel Holban. Numărul de examinatori este insuficient față de volumul de solicitări. Din cele nouă posturi prevăzute în schema de personal sunt ocupate doar șase.

Prefectura, instituție căreia i se subordonează Serviciul Permise și Înmatriculări, încearcă să acopere deficitul prin detașarea unor polițiști din structuri ale Inspectoratului de Poliție Județean. “Am reușit în această lună să transferăm, să delegăm, un agent de la Circulație, cu sprijinul domnului comandant Pantazi, și urmează să facem două transferuri. Acestea sunt în aprobare la București, sperăm ca în maxim două săptămâni să le avem. Având acești trei examinatori sperăm că vom diminua acești timpi de așteptare”, a precizat Viorel Holban.

În fiecare lună, situația va fi evaluată de responsabilii din Prefectură, obiectivul fiind ca, după o jumătate de an, timpul de așteptare să se reducă cu 25 %.

Articole similare

error: Continut protejat!!