Sport

Primul titlu la senioare pentru Alexia Tatu

Tânăra buzoiancă Alexia Ioana Tatu de la Tennis Kids Buzău își confirmă valoarea și în turneele dedicate senioarelor. Practic, o adolescentă de 15 ani, care se bazează aproape exclusiv pe eforturile logistice și financiare ale familiei ei, se luptă de la egal la egal cu sportive de vârstă superioară.

La prima finală a carierei în concursurile senioarelor, Alexia a câștigat Trofeul Agronomia de la București. După ce a trecut pe rând de Eva Croitoru (6-1, 6-1), Gabriela Zarnoveanu (6-3, 6-3), Andra Farmache (6-1, 6-2, în semifinale), a urmat finala. O finală în care buzoianca  a strălucit din nou, reușind un succes foarte clar (6-4, 6-2), cu Maria Stăncescu.

O premieră pentru puștoaica care promite sa devină un nume extrem de important în Europa și care are anul acesta un program mult mai dificil decât în 2023, an în care „sărea” peste două grupe de vârstă.

Dincolo de provocările care țin exclusiv de tenis, tânăra buzoiancă se confruntă și cu inerentele dificultăți financiare, având nevoie de susținere pentru a putea participa la turnee internaționale. Pentru a urca în ierarhii, participarea la concursurile din afara granițelor este imperativ necesară.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker