Administrație

Primarul Sorin Cârjan propune Strategia de Dezvoltare a Zonei Metropolitane Râmnicu Sărat

Municipiul Râmnicu Sărat are în derulare planul pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare Urbană a Zonei Urbane Funcţionale, la nivelul reprezentat de Municipiul Râmnicu Sărat şi comunele Podgoria, Râmnicelu, Topliceni, Valea Râmnicului şi Grebănu.

La acest moment, primarul Sorin Cârjan şi echipa sa din Executivul Primăriei propune publicului indicat mai sus un chestionar cu privire la oportunităţile de dezvoltare a unei zone, numită metropolitană, care să polarizeze comunităţile din jurul zonei urbane Râmnicu Sărat. Administraţia municipiului Râmnicu Sărat va propune, de altfel, mai multe întâlniri cu şefii de administraţii locale amintite mai sus pentru ca, împreună, să contureze o proiecţie cât mai aproape de realitate, în perspectiva implementării de proiecte pentru dezvoltarea pe orizontală a arealului delimitat. După cum se ştie, în această perioadă în Municipiul Râmnicu Sărat se află în derulare, în faze finale, un proiect important destinat mobilităţii urbane şi identificării de soluţii alternative la transportul în comun, ori folosirea de mijloace neconvenţionale, prietenoase cu mediul, care să corespundă proiecţiilor programelor europene. Introducerea autobuzelor şi microbuzelor electrice în transportul în comun al persoanelor este un prim proiect implementat în acest sens, iar extinderea unui asemenea serviciu în arealul metropolitan a Municipiului Râmnicu Sărat ar putea fi unul dintre deziderate, în întâmpinarea dorinţelor comunităţilor.

Proiectul primarului Cârjan are o notă de originalitate prin faptul că la strategia pentru Dezvoltarea Zonei Metropolitane Râmnicu Sărat lucrează şi un grup de tineri râmniceni, cei mai mulţi voluntari, care s-au remarcat în acţiunile organizate de Asociaţia Europe Direct, al cărei lider este actualul administrator public al municipiului Râmnicu Sărat, Florin Ceparu. De altfel, organizaţia care are un parteneriat deschis cu Primăria Râmnicu Sărat este deja implicată într-un proiect cu deziderate asemănătoare, care vizează oportunităţile de tineret şi mobilitate din comunitatea râmniceană, care la acest moment este oferit publicului tot sub forma unui chestionar, demers ce este necesar în vederea elaborării unui studiu în cadrul proiectului internaţional YOUTH MONITOR, în care Municipiul Râmnicu Sărat este partener cu Zone Metropolitane din Portugalia, Italia, Spania şi Austria.

Articole similare