Administrație

Primarul de Lopătari face iar chetă pe Facebook

De această dată pentru serbarea comunei

Primarul comunei Lopătari, Claudiu Constantin, rămâne consecvent unor principii personale după care a încercat să organizeze o parte a activităţii administraţiei locale în primul său mandat şi face apel, pe reţelele de socializare, la bunăvoinţa semenilor, lopătăreni sau din alte părţi, pentru atragerea de sponsorizări care să reducă participarea financiară de la bugetul local, pentru organizarea serbării câmpeneşti „Târgul de la Plaiul Nucului”.

„Pe 21 iulie va avea loc celebrul Târg de la Plaiul Nucului în locul binecunoscut din poiana străjuită de pini. Ca și în ceilalți ani, mulțumesc tuturor celor care au acceptat deja să ne fie parteneri în acest demers (colegii din Primărie, proprietarii terenurilor din jur, sponsori, iubitori de cultură etc). Ne vor fi alături pe scenă Valentin Sanfira, ansambluri și artiști locali și profesioniștii de la Direcția de Cultură din Buzău, iar cea care va modera tot acest spectacol va fi a noastră Ionela Bănică! Cu această ocazie fac un apel la cei care vor să sponsorizeze activitățile care vor avea loc în ziua respectivă, mai ales premierea copiilor care vor urca pe scenă. Ne dorim să-i motivăm din toate punctele de vedere să ducă tradiția și voia bună mai departe, iar dacă ne veți fi alături vom putea să le oferim un pachețel mai consistent. La finalul evenimentului voi prezenta un raport în care voi detalia cum a fost cheltuit fiecare leu din bugetul local sau sponsorizări”, a scris Constantin pe Facebook.

De altfel, primarul comunei Lopătari a atras atenţia, nu numai a opiniei publice din judeţul Buzău, când a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru amenajarea a trei toalete la tot atâtea şcoli din comună, care funcţionau în curte. „Rezolvat: ultimele 3 școli cu toaleta în curte au acum grupuri sanitare decente în interior. Mai jos este grădinița din Lopătari, unde am avut ajutor din multe direcții – mulțumiri BookLand România”, era mesajul primarului Constantin, către cetăţenii comunei, la finalul exerciţiului inedit, cel puţin pentru localnici.

Pentru că unitatea administrativ-teritorială Lopătari nu dispune de resurse financiare proprii la un nivel confortabil, dar şi pentru că o parte însemnată din rezervele locale financiare trebuie să constituie plăţi recuperatorii, a unei impuneri judecătoreşti – folosirea de fonduri europene pentru un proiect de investiţii, care a fost executat fără respectarea normelor tehnice -, primarul Claudiu Constantin a reuşit să convingă (şi) alţi sponsori, din afara localităţii sau a judeţului, cu ajutorul cărora a reuşit să reabiliteze o grădiniţă din satul de reşedinţă. „Termoizolata cu polistiren de la Hirsch Porozell România, lipit cu adeziv dăruit de Gilcom International Trading, dată cu amorsă Patru Mâini, iar apoi zugrăvită cu vopsea lavabilă de la Policolor România, acum e ca nouă! Toaleta interioară (de la care a început toată povestea noastră aici) e finalizată şi accesorizată. Iar în curtea acum frumos pavată cu ajutorul Elis Pavaje, s-au plantat arbuştii decorativi şi pomişorii de la Pepiniera <Grădina Verde>, în plus, foişorul din curte primind <pardoseală> nouă de la Cesarom”, era mesajul primarului Claudiu Constantin, care pare să fi implementat, cel puţin pentru comuna Lopătari, o practică la îndemână pentru suplimentarea fondurilor locale.

Articole similare