Administrație

Primarul Marian Mărgărit, cea mai înaltă distincție a Asociației Comunelor din România

Zilele trecute, la București, s-a desfășurat cea de-a 27-a sesiune ordinară a Adunării generale a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), la care au participat peste 350 de primari din toată țara. Din județul Buzău au fost prezenți primarii din Boldu, Săpoca și Murgești.

Primarul de 8 stele al Buzăului, Marian Mărgărit, a primit trofeul „Satul și Patria”, cea mai înaltă distincție a Asociației Comunelor din România, un semn de înaltă apreciere pentru contribuția deosebită la promovarea și dezvoltarea satului românesc. „O onoare, o recunoaștere a muncii mele fără frontiere de 34 de ani pe tărâm administrativ, cultural și literar. Este cea mai înaltă distincție care se acordă”, a declarat Marian Mărgărit, care a prezentat plenului piesa „Odă satului românesc”, un imn al satului românesc.

Și primarii celorlalte două localități buzoiene au fost premiați în cadrul acestei adunări. Astfel, primarul Iulian Manea de la Săpoca a primit trofeul „Primar de trei stele”, în timp ce primarul localității Murgești, Ionel Negraru, a primit „Trofeul Ivan Patzaichin”, pentru rezultatele pe linie sportivă.

Primarul Marian Mărgărit este fost membru al Cenaclului Flacăra și un apropiat al poetului Adrian Păunescu. El este deținător al titlului de „Primar de șapte stele”, oferit primarilor aleși de cel puțin opt ori în funcție, iar în 2018, a fost premiat de ­Aca­demia de Științe a Moldovei pentru susținerea și promovarea valorilor culturale românești în Republica Moldova. Marian Mărgărit este cunoscut și drept compozitor, alături de fiul său, Georgian Mărgărit, al mai multor vedete: Fuego, ­Pe­trică Mîțu Stoian, Ion Paladi etc. Mărgărit se află la conducerea comunei Boldu din anul 1990, adjudecându-și funcția de primar mereu din primul tur.

Unul dintre atuurile sale este talentul artistic. Marian Mărgărit cântă de la vârsta de 7 ani, iar de-a lungul vieții a învățat să cânte la cinci instrumente – pian, vioară, acordeon, orgă și chitară – cu ajutorul cărora compune melodii pentru poeziile pe care le scrie.

Talentul său artistic a fost moștenit de fiul său, Georgian, care a devenit cunoscut pe plan național în urma colaborării cu Vanotek și The Code, a căror melodie, „I’m Coming Home”, s-a clasat a doua la selecția națională pentru Eurovision 2016. Georgian Mărgărit este absolvent de Teologie și cochetează cu politica, fiind ales, în anul 2020, consilier județean. Marian și Georgian Mărgărit au, de mai mult timp, o colaborare fructuoasă cu Fuego, căruia îi compun muzică și versuri.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker