Administrație

Administrația din Puiești vrea să repună în drepturi instituţia Căminului Cultural

Primăria comunei Puieşti şi aparatul administrativ local sunt angrenate, la acest moment, în diverse proiecte de interes public care, pe măsură ce vor avea acces la finanţări, fie guvernamentale, fie europene, vor fi puse în operă. Pentru două dintre acestea, pare că primăriţa Rodica Bârlă ar arăta un interes aparte, fiind vorba despre repunerea în funcţiune a două Cămine Culturale, în Puieştii de Sus şi Puieştii de Jos.

Ca şi Unitate Administrativ Teritorială, comuna Puieşti este poziţionată relativ izolat, în partea sud-estică a judeţului Buzău. Aceasta a făcut ca, de-a lungul timpului, localitatea să păstreze identitatea, fie că vorbim despre activităţile economice cu tradiţie în zonă, fie că s-ar face observaţii pe marginea evoluţiei comunităţii, în ansamblu, prin păstrarea obiceiurilor tradiţiilor culturale, chiar dacă stilul de viaţă este influenţat de modernism, sub toate aspectele sale de manifestare. Într-un astfel de context, orientarea primăriţei Bârlă către implementarea celor două proiecte pentru reabilitarea instituţiei Căminului Cultural în comunitatea Puieşti este mai mult decât meritorie.

Căminul Cultural de la Puieştii de Sus este parte a unui proiect integrat ce vizează construirea de la zero a unui locaş cultural, cu o susţinere financiară în valoare de şase milioane de lei, şi dotarea cu mobilier şi funcţiuni pe specificul viitoarelor activităţi, cea de-a doua componentă fiind construirea unei grădiniţe şi dotarea cu material didactic, noul obiectiv având locaţia în satul Nicoleşti. În acelaşi sat va fi implementat şi cel de-al doilea proiect, care presupune atragerea unei finanţări, guvernamentale sau europene, pentru reabilitarea Căminului Cultural.

În paralel, primăriţa Rodica Bârlă are depuse proiecte pentru finanţări europene care, odată implementate, să contribuie la ridicarea nivelului de trai la nivelul comunităţii. În acest sens, este trecut de faza licitaţiei şi atribuirea contractului de execuţie un proiect pentru modernizarea şi asfaltarea a 10 kilometri de drumuri de interes local. Documentaţia a fost depusă pe programul naţional „Anghel Saligny” şi va beneficia de o finanţare de 12 milioane de lei. De asemenea, pe ultima sută de metri se află şi un alt proiect, accesat pe o „Măsură” ofertată de GAL „Crivăţul de Sud-Est”, şi care presupune instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperişul clădirii Primăriei, astfel că, la finalul investiţiei se va putea vorbi despre independenţa energetică a instituţiei Primăriei. Valoarea investiţiei este de 30 de mii de euro. Cu bani de la bugetul local a fost amenajat un parc de joacă pentru copii, în satul Puieştii de Jos, şi din aceeaşi sursă de finanţare vor fi amenajate trei terenuri de sport, cu material sintetic.

Vocea tinerilor din Puiești se face auzită în Parlamentul României

Marți, un grup de 14 tineri din teritoriul Gal Crivățul de Sud-Est, printre care cinci tineri din comuna Puiești au fost prezenți în Parlamentul României. Vocea tinerilor din mediul rural fiind promovată și ascultată. Participarea tinerilor este esențială pentru dezvoltarea și reprezentarea adecvată a nevoilor acestui segment important al populației. Este încurajator să vedem implicarea tinerilor și să sperăm că acest tip de inițiativă va continua să crească pe viitor!

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker