Administrație

Document / Primarii de comune, școliți la Prefectură într-ale reciclării selective

Instituția Prefectului a demarat, luni, o serie de întâlniri cu primarii din comunele județului cu scopul declarat de a-i informa cu privire la modalitatea de implementare a legislației naționale de mediu și de a-i conștientiza în legătură cu importanța reciclării și grupele de deșeuri care pot fi reciclate selectiv. „Aceste informații sunt cuprinse într-un pliant care a fost deja predat primăriilor participante și care va fi mai departe distribuit fiecărei gospodării de pe raza județului Buzău, cu ajutorul primăriei și a consiliului local al UAT-ului res­pectiv”, se arată într-un comunicat al instituției. Conform aceleiași surse, la întâlniri au fost prezenți și un reprezentant al Gărzii de Mediu și un reprezentant al Fundației Comunitare Buzău, prin intermediul căreia a fost posibilă realizarea pliantelor informative.

Participarea la întâlniri a primăriilor a fost aleasă astfel încât să urmărească geografia județului, pentru a genera o colaborare și sprijin reciproc cât mai facile. Astfel, luni au fost convocați primarii comunelor de pe Valea Slănicului – Mărăcineni, Săpoca, Cernă­tești, Beceni, Vintilă Vodă, Mânzălești, Lopătari și Bisoca -, iar marți cei din sudul județului Buzău, ­res­pectiv Glodeanu Siliștea, Glodeanu Sărat, Florica, Gherăseni, Țintești, Smee­ni, Pogoanele, Scutelnici, Găl­binași, Cilibia, Luciu, Lar­gu, C.A. Rosetti, Rușe­țu, Padina și Brădeanu.

„Acțiunea are ca obiectiv conștientizarea importanței reciclării selective atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, cât și nevoia de a implica în acest proces fiecare cetățean al județului Buzău”, se mai arată în comunicatul de presă al Instituției Prefectului.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Articole similare