Educație

Primăria a pregătit cărțile pentru elevi, în proiectul „Buzăul citește”

Așa cum i-a obișnuit pe copii de câțiva ani buni, Primăria Municipiului Buzău și Consiliul Local Municipal le vor oferi cărți, la finalul anului școlar, în cadrul proiectului „Buzăul citește”. Primăria Municipiului Buzău continua astfel proiectul educațional “Buzăul citește”, care își propune să aducă lectura mai aproape de elevi, prin cărți dăruite, prin activități care încurajează cititul și prin evenimente educaționale deosebite.
„În buna tradiție a anilor trecuți, și la acest final de an școlar, elevii din învățământul preuniversitar din Municipiul Buzău vor primi cărți cadou pentru lecturile de vară.
Pachetele de cărți au fost selectate în funcție de vârsta elevilor și conțin titluri interesante atât pentru clasele primare, cat și pentru gimnaziu și liceu, de la literatură clasică pentru copii până la titluri din mari clasici ai literaturii, cărți de dezvoltare personală sau de cultură generală”, spune viceprimarul Oana Matache.
În vacanța de vară, Primăria încurajează elevii să citească aceste cărți și să participe la Clubul de lectură “Cititor de nota 10”, pentru care se vor deschide înscrierile înainte de finalul acestui an școlar. În cadrul Clubului, împreună cu profesorii coordonatori, elevii vor explora minunată lume a cărților, vor descoperi povești captivante și vor împărtăși pasiunea pentru lectură într-un mediu prietenos și stimulant.
Viceprimarul promite că va reveni cu informații precise despre debutul înscrierilor și modul de desfășurare al Clubului “Cititor de nota 10”.

Articole similare