Actualitate

Primăria Municipiului Buzău, premiată la Gala Dezvoltării Durabile

Duminică, 2 ianuarie, a fost transmisă pe TVR1 Gala Dezvoltării Durabile, în cadrul căreia Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României a premiat cinci organizații care s-au distins prin activitatea lor din ultimii  trei ani în domeniul educației pentru dezvoltare durabilă. Printre cele cinci oraganizații s-a numărat și Primăria Municipiului Buzău, care a fost reprezentată de Oana Matache, viceprimarul municipiului Buzău, și de Florina Potîrniche, directorul Centrului Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”. Celelalte patru premii au mers către Școala Gimnazială nr. 2, comuna Țețchea, județul Bihor, Universitatea București, Impact Club Pașcani și Urbasofia.

Campionii au fost selectați în urma unei competiții la care s-au înscris peste 150 de organizații, dintre care 132 au fost considerate eligibile și au intrat în jurizare. Juriul a fost format din Bogdan Voicu, cercetător la Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii (ICCV) al Academiei Române și conferențiar la Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, sociolog cu îndelungată experiență în domeniul educației și al valorilor comunitare; Cosmin Mălureanu, coordonatorul Ascendia SA, o companie inovatoare în domeniul e-learning și al desing-ului educațional, un catalizator al dezvoltării de conținut educațional cu implicarea profesorilor prin intermediul platformei Livresq; și un reprezentant al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

România durabilă va arăta exact așa cum ne dorim doar dacă vom oferi tinerelor generații educație de calitate și motivația de a se dezvolta aici, într-o societate construită pe principii de meritocrație. Ne bucură nespus oportunitatea pe care o avem de a premia organizații cu proiecte extraordinare pe zona de educație. Pentru că de aici pornește schimbarea de mentalitate la care aspirăm cu toții, din perspectiva Agendei 2030, educația fiind o temă fundamentală”, a declarat consilierul de stat László Borbély, coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

La Gală a participat, virtual, Eduard Novák, Ministrul Tineretului și Sportului, care a transmis un mesaj de susținere a inițiativei, în care a asemănat comportamentul dedicat dezvoltării durabile cu rigorile vieții de sportiv, prin sublinierea a trei elemente esențiale în sport: antrenament, fairplay și lucrul în echipă. Acestea corespund valorilor de echilibru, sustenabilitate și solidaritate, noțiuni definitorii pentru dezvoltarea durabilă.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker