Administrație

Primăria municipiului Buzău, campanie de microcipare, sterilizare şi vaccinare a câinilor

Primăria municipiului Buzău derulează o campanie de microcipare, sterilizare şi vaccinare a câinilor, în parteneriat cu Poliţia Animalelor, DSVSA Buzău, Colegiul Medicilor Veterinari Filiala Buzău, Asociaþia ,,Hăpluţ şi prietenii”, Asociaţia ,,Wir retten Hun­de” şi Circa sanitară veterinară Buzău-Salvavet. Campania a început deja pe 20 septembrie şi se va derula până pe 20 decembrie, iar obiectivul principal este să reducă substanţial numărul de câini fără stăpân din municipiul Buzău.  De asemenea, campania va fi urmată şi de măsuri de încurajare a adopţiilor câinilor fără stă­pâni.

În prima etapă a campaniei, peste 2.000 de agenţi economici din municipiu şi instituţii vor primi invitaţia din partea Primăriei de a coopera pentru sterilizarea, vaccinarea şi microciparea câinilor din curţile unităţilor, în mod gratuit.

În a doua etapă a campaniei vor urma acţiuni de sterilizare, vaccinare şi microcipare şi pentru câinii ce trăiesc în zone publice, precum şi cei cu stăpân (persoane fizice).

,,Suntem convinşi că vă veţi alătura demersului municipalităţii pentru dimi­nua­rea numărului de câini fără stăpân, demonstrând colectivităţii municipiului Buzău că acţionăm împreună, nu doar din responsabilitatea legală, ci şi pentru că toţi ne dorim să trăim într-o societate în care şi animalele sunt tratate cu respect şi sunt protejate”, spun organizatorii. Prin urmare, cei care vor să sterilizeze, microcipeze şi să vaccineze câinii dintr-o anumită unitate pot suna la numărul de telefon 0786.198.552, de luni până vineri, în intervalul orar 9.00-17.00, pentru a programa câinii. Cei care intră în această campanie nu vor fi nevoiţi să se deplaseze cu căţeii pentru a avea parte de toate procedurile. Echipa specializată se va deplasa la sediul respectiv şi va oferi toate informaţiile necesare, precum şi efectuarea intervenţiei medicale, toate acestea fără costuri.

Menţionăm că această procedură nu este valabilă doar pentru câinii fără adăpost, ci şi pentru cei care au stăpân, intervenţia fiind gratuită.

Articole similare