Administrație

Primăria Cernătești, premii de Ziua comunei

După doi ani de pauză, Primăria Cernătești anunță că, pe 27 iulie, se va ține Ziua comunei Cernătești, ajunsă la ediția cu numărul 129. Autoritățile locale au planuri mari în ceea ce privește evenimentul, iar pe lângă deja cunoscutele spectacole de muzică oferite de artiști îndrăgiți, anul acesta vor fi și două momente noi în desfășurarea sărbătorii locale.

Cuplurile din comuna buzoiană care celebrează „nunta de aur”, respectiv 50 de ani de căsnicie, sunt așteptate la Centrul Cultural Aldeni pentru a fi premiate de către conducerea Primăriei Cernătești, ca un act de apreciere pentru faptul că au ajuns să bifeze atâția ani împreună, lucru din ce în ce mai rar în aceste vremuri. Tot pe 26 iulie, de la ora 11.30, va avea loc și lansarea cărții „Comuna Cernătești – Prezentare istorico-geografică, administrativă, socio-culturală, tradiții și obiceiuri, personalități marcante”, scrisă de către profesorul Viorel Suditu și consilierul local Ion Nicolescu.

„Pe 26 iulie 2022, ora 10.00, la Centrul Cultural Aldeni, la inițiativa și cu aprobarea Consiliului Local al comunei, toate cuplurile care au împlinit sau au depășit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă, să fie sărbătorite în prezența autorităților locale, alături de primar, viceprimar și consilierii locali, eveniment care se constituie ca un gest de recunoștință și respect pentru familie, ca instituție de bază a conviețuirii”, transmit reprezentanții Primăriei Cernătești.

Autoritățile le promit localnicilor că se vor distra la evenimentul de sărbătorire a comunei la fel ca înainte de pandemie și se vor bucura de produsele comercializate la standurile cu mâncăruri, haine sau alte accesorii. „La aceste evenimente vor fi invitate personalități ale culturii locale, județene, lideri politici, parlamentari, reprezentanți ai instituțiilor media. Sărbătoarea propriu-zisă va fi organizată pe 27 iulie, pe parcursul întregii zile, participanții având ocazia să își facă diverse cumpărături de bunuri și servicii, ofertate de o multitudine de agenți prezenți la standurile organizate, să se bucure de spectacole de muzică și momente culturale specifice, susținute de artiștii preferați invitați de autoritatea locală”, se mai arată în proiectul de hotărâre al comunei Cernătești.

Articole similare