Politic

Primăria Cătina, mai ceva ca-n sânul lui Avraam!

Ofertă de locuri de muncă fără precedent la o administrație publică locală din județ! Primăria Cătina anunță că este în căutarea a nu mai puțin de 16 noi angajați, pe tot atâtea posturi care vor fi ocupate în urma unui concurs pe bază de interviu, cu salarii extrem de motivante, care variază de la 3.000 la 6.500 de lei net. În plus, viitorii angajați vor beneficia fie de decontarea navetei, fie de mașini de serviciu cu toate costurile de transport incluse, în cazul celor care nu locuiesc la Cătina.

Sunt scoase la concurs posturi de contabil,  manager-coordonator de marketing, administrator public, casier, consilier achiziții, consilier personal (două posturi), gestionar magazioner, inginer cadastru, inspector resurse umane, inspector taxe și impozite, persoană cu studii medii economice, persoană pentru activitățile gospodărești de curățenie și întreținere, polițist local, secretar general, tehnician IT.

Pentru fiecare dintre acestea, pe site-ul Primăriei Cătina sunt detaliate cerințele postului respectiv, într-un mod cât se poate de original. Astfel, pentru postul de polițist local de cer „studii  medii absolvite  cu diplomă de  bacalaureat. De preferat fost cadru MAI, MApN, justiţie, inginer, profesor, dar fără a ne limita la una din aceste profesii, putând fi şi o altă persoană care să aibe calitatea de OM. Trebuie să fie o persoană înţeleaptă, matură, educată, cu bun simţ, cu un nume bun în comunitate, fără antecedente penale, respectuoasă, cu prezenţă de spirit şi prestanţă, astfel încât să poată reprezenta Primarul la cel mai înalt nivel în comunitate pentru a rezolva problemele socio-administrative ale cetăţenilor, să respecte legea în
orice situaţie, apelând la comunicare şi dialog iar, unde se impune, să aplice măsura coercitivă (sancţiune contravenţională)”
.

Alexandru Fulgeanu

La o privire mai atentă, lucrurile nu stau tocmai pe roze în unitatea administrativ-teritorială respectivă. Se observă că acestă comună nu are secretar general – persoana care trebuie să asigure și să impună legalitatea tuturor actelor administrative emise de Primărie și a hotărârilor adoptate de Consiliul Local – și nici contabil ori inginer cadastrist. În schimb, primarul Alexandru Fulgeanu, care păstorește o comunitate de nici 2.500 locuitori, simte nevoia să fie înconjurat de nu mai puțin de doi consilieri personali și să mai angajeze încă un polițist local pe lângă cei doi deja aflați în funcție.

Într-o declarație pentru OPINIA, Fulgeanu spune că dintre cele 16 posturi scoase la concurs, cinci au devenit vacante prin plecarea titularilor: secretarul general, Dorina Diaconu, și inginerul cadastrist s-au transferat, casierul și consilierul de achiziții și-au dat demisia, iar contabilul a ieșit la pensie.

L-am întrebat pe Alexandru Fulgeanu dacă plecarea celor cinci, în special a secretarului general, are vreo legătură cu situația tensionată din Primărie care a culminat, pe 10 martie 2022, cu o bătaie în care au fost implicați primarul, secretarul Dorina Diaconu împreună cu mai mulți membri ai familiei sale, precum și inginera Manuela Păsăroiu care, la data respectivă, cumula funcțiile de primar interimar (!!!), viceprimar și șef de serviciu. Primarul nu exclude ca transferul Dorinei Diaconu să fie o urmare a acestei situații, care, spune el, se află încă în cercetarea organelor de urmărire penală.

Bătaie în sediul Primăriei

Reamintim că, pe 10 martie 2022, secretarul general al comunei Cătina de la acea dată, Dorina Diaconu, a sesizat Poliția, printr-un apel la 112, că ar fi fost agresată de Alexandru Fulgeanu chiar în sediul Primăriei. De cealaltă parte, primarul Fulgeanu o acuza pe secretarul Diaconu de comportament inadecvat într-o instituție publică: „Am avut o discuție legată de neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu cu doamna Diaconu Dorina, pentru că aceasta nu își face treaba, este învățată să stea degeaba, să vorbească și să se răstească la oamenii din comunitate când vin să îi ceară ajutorul, ajutor pentru care este plătită să îl ofere oamenilor. În momentul în care i-am reproșat că nu își îndeplinește atribuțiile așa cum ar trebui într-o instituție publică, a început să ridice tonul la mine și, cu o nesimțire ieșită din comun, m-a luat la mișto, atât pe mine cât și pe domnișoara inginer Manuela Păsăroiu, care are delegate atribuțiile de primar prin dispoziția nr. 1/02.01.2022. I-am spus doamnei în repetate rânduri să iasă afară și să plece acasă pentru a se calma și a reveni cu un comportament adecvat unei instituții publice; nevrând să facă asta și continuând cu aceeași a-titudine la adresa noastră, am ridicat tonul la dânsa. Toată discuția s-a întâmplat de față cu încă trei persoane, deci noi nu am fost singuri. Toate cele trei persoane au declarat că nu am atins-o pe doamna secretar Diaconu Dorina, ci doar am poftit-o afară”, spunea primarul comunei Cătina, care mai preciza că imediat după apelul la 112 al secretarului, Primăria a fost luată cu asalt de familia acestuia din urmă și de soțul unei alte angajate. „Abia atunci a început scandalul cu adevărat, iar eu și colega mea, domnișoara ingi-ner Manuela Păsăroiu, am fost agresați atât fizic, cât și verbal de către familia doamnei se-cretar Diaconu Dorina, de către colega acesteia de birou Bordeiaș Pamela și soțul acesteia, Mox. Au sărit la bătaie și au spart geamurile. Colega mea, domnișoara Păsăroiu Manuela, încerca să filmeze cum aceștia vandalizează primăria și cum ne agresează verbal, fapt pentru care doamna Leonte Margareta, sora doamnei Diaconu Dorina, a sărit pe ea și a lovit-o cu pumnul și piciorul. Aceasta are un traumatism toracic și un traumatism al gambei stângi. În imagini, se vede cum sare la bătaie și cum doamna secretar se încurcă în declarații, zicând ba că nu am dat în ea, ba că i-am zis să iasă afară, atrăgându-i tot timpul atenția surorii Leonte Margareta că este înregistrată”, mai susținea Fulgeanu.

Primarul comunei Cătina, Alexandru Fulgeanu, mai prezenta și bilanțul final al victimelor „comandoului” despre care susține că a luat cu asalt Primăria: „Colega mea, domnișoara Păsăroiu Manuela a fost luată de către ambulanță pentru a i se oferi îngrijiri medicale și trimitere către medicina legală, iar consilierul meu personal, domnișoara Raluca Vasile, a avut nevoie de un consult medical după ce a suferit un atac de panică pu-ternic, în urma scandalului produs de doamna secretar Diaconu Dorina, Leonte Margareta, Leonte Gheorghe, Bordeiaș Pamela și Mox”.

Rambo al administrației publice locale

Manuela Păsăroiu

După cum se poate observa din textul de mai sus, în relatarea primarului Alexandru Fulgeanu apare de mai multe ori numele „domnișoarei inginer Manuela Păsăroiu”, despre care acesta afirmă că „are delegate atribuțiile de primar prin dispoziția nr. 1/02.01.2022” și care s-ar număra printre victimele agresiunilor din 10 martie.  Conform paginii sale de Facebook, Păsăroiu este absolventă a Liceului „Radu Vlădescu” din Pătârlagele, a studiat Inginerie Geodezică – Măsurători Terestre și Cadastru la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București și are un master în Ingineria și Protecția Mediului în Spațiul Rural la Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului.

La rândul ei, Manuela Păsăroiu a postat pe Facebook un text în care își prezintă punctul de vedere asupra ostilităților cărora spune că le-a căzut victimă. Însă, din textul respectiv aflăm că aceasta este, la rândul ei, un adevărat Rambo, dar al administrației publice locale, cu siguranță un caz unic pe plan național: ea îndepli-nește, în același timp, „atribuțiile de primar, viceprimar, șef Serviciu pentru Situații de Urgență, Mediu și Protecția Muncii”! Practic, „domnișoara inginer Manuela Păsăroiu” era cea care conducea comuna Cătina, fapt care ar explica, într-o oarecare măsură, starea tensionată care a degenerat în conflictul dintre ea și primar, pe de o parte, și secretarul Dorina Diaconu, care are drept atribuțiuni de serviciu asigurarea legalității actelor emise de Primărie, și care a fost acuzată de primar că refuză să semneze anumite hârtii.

Iată cum se autocaracteriza la data respectivă, Manuela Păsăroiou: „Bună seara, stimați cetățeni ai comunei Cătina și nu numai. Numele meu este Păsă-roiu Manuela, sunt născută și crescută în comuna Cătina, sunt sigură că majoritatea dintre dumneavoastră mă cunoaș-teți, îmi cunoașteți familia, știți ce fel de oameni suntem, atât părinții mei cât și bunicii mei sunt niște oameni simpli, corecți, cinstiți și muncitori. Sunt angajată în cadrul UAT CĂTINA din anul 2019, am ocupat funcția de inginer cadastru printr-un concurs, având o comisie de concurs din cadrul Prefecturii Buzău și a Consiliului Județean Buzău (lucru nemaiîntâlnit în Primăria Cătina – de obicei se făcea o comisie cu persoanele din primărie și cu subiectele știute dinainte) ÎN CAZUL MEU NU S-A ÎNTÂMPLAT AȘA CEVA (concursul, nota și comisia de concurs sunt publice pe site-ul Primăriei, pe care le puteți verifica oricând). Îndeplinesc prin dispoziție atribuțiile de primar, viceprimar, șef Serviciu pentru Situații de Urgentă, Mediu și Protecția Muncii, salariul meu fiind de 1.800 de lei (se poate verifica oricând). Am absolvit cu diplomă de licență Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Vete-rinară, specializarea Ingine-rie Geodezică și un Masterat în cadrul aceleiași Universități cu specializarea Ingineria Mediului (ambele făcându-le la zi și pe locurile de stat, toate aceste sunt publice pe site-ul Universității), pregătindu-mă cu
mari emoții anul acesta pentru examenul de DOCTO-RAT în cadrul aceleiași Facultăți, în specializarea DEZVOLTARE RURALĂ. Nu am vrut să răspund decât legal răutăților venite din partea unor oameni care nu au realizat nimic până la o vârstă destul de înaintată (toate persoanele care au vorbit la adresa mea și care au postat niște lucruri TOTAL NEADEVĂRATE, au fost date în judecată de către mine), dar m-am simțit nevoită sa lămuresc anumite lucruri. Am încercat să tratez totul cu indiferență, până când dreptatea se va face conform legii, dar nu se mai poate așa”
.

Articole similare