Sănătate

Premieră medicală la Spitalul Județean Buzău în Ajunul Crăciunului. Două persoane salvate în ultimul moment

În Ajun de Crăciun, la Spitalul Județean de Urgență Buzău a avut loc o premieră medicală. Este vorba despre două intervenții endoscopice bandare (ligatură) de varice esofagiene la doi pacienți, un bărbat în vârstă de 68 de ani, din comuna Poșta Câlnău, și o femeie în vârstă de 64 de ani, din comuna Glodeanu Siliștea, ambii pacienți cunoscuți cu afecțiuni hepatice.

„Cei doi pacienți s-au prezentat la Spitalul Județean de Urgență Buzău pentru investigații în urmă cu două zile, iar medicii au decis să rămână internați pe secția Medicină Internă. Bărbatul B. O., în vârstă de 68 de ani, a fost diagnosticat cu ciroză hepatică cu virus B și varice esofagiene grad IV, iar femeia, G. S., în vârstă de 64 de ani, a fost diagnosticată cu ciroză hepatică cu virus C și varice esofagiene grad IV.

Echipa  chirurgicală, din care au făcut parte Dr. Bostan Cătălin, medic primar Chirurgie Generală și dr. Vicol Dragoș, medic primar Chirurgie Generală – care au competență în endoscopie de diagnostic și intervențională – și cele două asistente medicale din secția Medicină Internă, as. med. Adam Tatiana și as. med. Răpițeanu Ionela, au avut grijă ca ambele intervenții să decurgă fără probleme.

La acest moment, ambii pacienți prezintă o evoluție bună și se află internați în secția Medicină Internă, pentru monitorizare, urmând ca în zilele următoare să fie externați”, transmite Biroul de Presă al Spitalului Județean de Urgență Buzău.

Aceste intervenții, demonstrează încă odată în plus că la Spitalul Județean de Urgență Buzău se pot realiza proceduri intervenționale endoscopice la pacienții care prezintă afecțiuni cronice în stadiu avansat, chiar și în contextul situației epidemiologice create de noul coronavirus.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker