Cultură

Premieră culturală: „Buzău Sounds of Jazz Festival”

Un festival de jazz, nou-nouț, este pe cale să își facă apariția în peisajul cultural buzoian. Se anunță o premieră de neuitat, pentru că cei care s-au ocupat de el sunt profesioniști și au experiența unui festival deja mare și de interes internațional, adică Buzău International Arts Festival (BIAF), care, așa cum bine știți, ne ține conectați la evenimente culturale de calitate timp de o lună. De data aceasta vorbim de „Buzău Sounds of Jazz Festival”, un festival cu deschidere internațională de la prima ediție, care va aduce două seri de jazz pentru toată lumea: iubitori declarați, cunoscători ai genului sau proaspăt inițiați, de toate vârstele.

O echipă de tineri voluntari, cu care vă întâlniți deja prin tot orașul,  oferă flyerele cu detalii, și povestesc despre programul festivalului și despre tot ce se va întâmpla frumos în serile de 28 și 29 iunie, cu muzici senzaționale și artiști pe care îi veți asculta mult timp după finalul festivalului. Prima seară a festivalului are loc la Sala Mare a Consiliului Județean, începând cu ora 19.00. Cea de-a doua seară se desfășoară în parcul Centrului Muzeal „I.C. Brătianu”, tot de la ora 19.00.

În cele două seri, buzoienii se vor întâlni cu Roberto Morbioli Band, adică trei artiști extraordinari ce cântă prin întreaga lume, respectiv Roberto Morbioli, Andrea Caggiari și Liviu Pop (din SUA și Italia). În aceeași seară, cântă senzaționalul Sorin Zlat Trio, al cărui lider multipremiat nu mai are nevoie de nici o altă prezentare.

A doua seară a „Buzău Sounds of Jazz” se anunță la fel de plăcută pentru că  se va desfășura în aer liber,  și va fi un spectacol unic oferit de band-ul Rareș Totu`s Midnight Sun featuring Dean Bowman (SUA). Seara va fi deschisă de jazz-ul tineresc al celor de la Funky Misfits, band ce reunește sub același acoperiș mai multe generații de muzicieni, iar sound-ul lor este unul modern, cu influențe funk, jazz și neo soul.

În plus, buzoienii vor avea ocazia să îi cunoască în calitate de muzicieni pe tinerii și foarte talentații „Vlad Y Mary”, adică Maria Grosu, actriță și cântăreață, și Vlad Andrei, actor și muzician, care vor cânta pe 28 iunie. Pe amândoi îi cunoașteți deja prea bine, datorită rolurilor lor din teatru în spectacole la Buzău.

Biletele și abonamentele se pot achiziționa la telefon 0723.429.264. sau de pe iabilet.ro (pe site începând din seara de 12 iunie). Elevii și persoanele cu dizabilități beneficiază de intrare liberă, în limita unui număr de locuri prestabilit.

Prețul unui bilet pentru fiecare seară este de 100 de lei, iar al unui abonament pentru ambele seri, de 150 de lei. Pensionarii beneficiază de reducere 50 la sută, iar biletele cu această reducere nu sunt disponibile online, ci se pot achiziționa doar la telefonul de mai sus.

Articole similare