Sănătate

Prelevare de organe și țesuturi la Spitalul Județean de Urgență Buzău

Vineri, 14 iulie, a fost realizată la Spitalul Județean de Urgență Buzău o prelevare de organe și țesuturi de la un pacient aflat în moarte cerebrală, a cărui familie a ales să dea o șansă la viață unor semeni necunoscuți. Pacientul, în vârstă de 48 de ani, s-a prezentat la UPU-SMURD în stare gravă, suferind de grave leziuni neurologice, și a rămas internat pe secția ATI. S-a luat legătura cu familia în vederea obținerii acordului pentru  prelevarea de organe și țesuturi.

Efortul colectiv al echipei medicale de la Spitalul Județean de Urgență Buzău, formată din dr. Adrian Zoican, coordonator al programului de transplant, dr. Victor Ioniță, din cadrul Programului de Transplant, și dr. Florin-Ion Năstase, medic specialist ATI, alături de o echipă mixtă româno-bulgară au făcut posibilă prelevarea de organe și țesuturi de la acest pacient.

Medicii români alături de medicii de la Institutul Clinic Fundeni București, Spitalul Colentina și Spitalul de Oftalmologie Lahovari au prelevat de la pacient ficatul, rinichii, cornee, os și tendon.

Echipe întregi de medici, asistenţi, personal auxiliar, au fost mobilizate pentru un scop, acela de a aduce speranță pentru alți pacienți a căror unică șansă este transplantul. Conducerea Spitalului Județean de Urgență Buzău mulțumește familiei donatorului pentru gestul făcut, acela de a oferi speranță altor pacienți, precum și tuturor echipelor medicale implicate în această activitate.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker