Administrație

Pregătiri pentru valul cinci al pandemiei

Se fac pregătiri pentru un foarte probabil val cinci al pandemiei, a spus, vineri, prefectul Daniel Țiclea, într-o conferință de presă. În acest sens, prefectul a anunțat o serie de măsuri, printre care, achiziția unor containere în care se vor face vaccinările, dat fiind că a venit iarna, iar corturile sunt friguroase. Și centrul de vaccinare de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu va fi mutat, deși, momentan nu se știe unde.

Noile containere vor fi amplasate în mai multe zone din județ, dintre care unul în parcarea de la hipermarketul Kaufland, unul la spitalul Smeeni, unul în Râmnicu Sărat, iar trei vor ajunge în curtea Spitalului Gârlași. De asemenea, se vor face și îmbunătățiri ale spitalelor, iar la cele din Râmnicu Sărat și din Nehoiu se vor monta prize de oxigen suplimentare. Prefectul a lăudat și investițiile din fonduri europene făcute la Spitalul de la Smeeni, care își desfășoară, activitate în condiții foarte bune.

Țiclea a mai spus că va discuta cu medicii Spitalului Gârlași pentru a se găsi varianta cea mai bună în ceea ce privește tratarea bolnavilor de Covid-19, iar cele trei containere amplasate în curte vor fi nu doar spațioase, ci vor fi și dotate cu paturi cu oxigen. Alegerea amplasării containerelor nu a fost întâmplătoare, ci s-a luat în calcul atât calitatea personalului medical de la Gârlași, cât și spațiul liber de care beneficiază unitatea în prezent.

Pe lângă măsurile de pregătire pentru un nou val al pandemiei, prefectul a menționat și dorința Primăriei de a muta Stărea Civilă în clădirea de pe Bulevardul Nicolae Bălcescuî n care a funcționat Direcția de Sănătate Publică Buzău,  și unde, în prezent, se află un centru de vaccinare.

Mai mult, în ediția de luni a cotidianului OPINIA.

 

Un comentariu

  1. Poate luni, autoritățili ne anunță și data inaugurării valului 5. Sper să fie 15 ianuarie, să recităm și ceva din Eminescu, în ciuda celor care au prima literă a numelui W sau K.

Articole similare