ActualitateCultură

Pregătiri pentru Târgul de mărțișoare de la Iazul Morilor

Primăria Municipiului Buzău, Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” și Asociația Meșterilor Populari și Artiștilor din Buzău îi invită pe buzoieni  să facă parte  și  anul acesta din povestea „Târgului de mărțișoare” . Este un eveniment aflat la a doua ediție, care cuprinde două expoziții ce vor fi organizate la Centrul „Iazul Morilor”, în perioada 26 februarie – 8 martie, în intervalul orar 14.00 – 20.00.

Este vorba pe de o parte de „Târgul de mărțișoare” cu scop caritabil, la  realizarea căruia vor pune umărul cadre didactice și elevi buzoieni. Mărțișoarele vor fi puse în vânzare, iar suma strânsă va fi donată unui caz social, așa cum s-a întâmplat și la Târgul de Crăciun.

Pe de altă parte, mai este și  un „Târg de mărțișoare” al Asociației Meșterilor Populari și Artiștilor din Buzău. Meșterii populari vor susține ateliere de mărțișoare tradiționale și în câteva unități de învățământ, în perioada 5 – 9 februarie, când le vor împărtăși elevilor tainele meșteșugului popular.

Articole similare