Administrație

Prefectura face angajări

Instituția Prefectului are nevoie de personal la compartimentul juridic, acolo unde mai mereu au existat lipsuri în această privință. Vestea bună este că juristul Raluca Alexandru, venită în luna martie pe postul de secretar general în cadrul Instituției Prefectului, rămâne în această funcție în continuare, dar vestea proastă este că lipsa personalului se resimte și mai acut, odată cu plecarea altor persoane cheie din cadrul compartimentului juridic al Prefecturii.

„Aseară (23 august, n.r.), în Monitorul Oficial, a fost publicată reconfirmarea doamnei Raluca Alexandru în calitatea de secretar general al Instituției Prefectului. Mandatul dânsei ar fi expirat pe 3 septembrie. Este o ușurare pentru noi, mai ales pe partea de compartiment juridic, avem așa niște cumpene și am suferit o pierdere grea. Una dintre colegele noastre, pe care ne bazam foarte mult în reclădirea acestui compartiment a câștigat un examen la ANAF și începând cu data de 26 va activa la ANAF, la Vama din Buzău”, a spus prefectul Buzăului, Daniel Țiclea.

Volumul mare de muncă este apăsător pentru Instituția Prefectului, unde aproape 90 la sută din activitate este axată pe partea juridică. Daniel Țiclea a lansat anunțul de angajare consilierilor juridici superiori, care activează în instituțiile publice, să se alăture echipei din Prefectură, adăugând că va încerca să aducă personal apelând la articolul 152 din Hotărârea nr. 611/2008, privind Mobilitatea funcționarilor publici.

„Eu personal cred că, dacă va fi vreodată să am vreun necaz din activitatea în această poziție de demnitate publică, mi se poate trage doar de la încărcătura juridică a activității, pentru că 80-90 la sută din activitatea Prefecturii este centrată pe activitatea de la juridic. Din 12 juriști, să ai cinci locuri vacante, este foarte greu. Avem la ora asta trei posturi deblocate, disponibile la transfer prin Mobilitatea funcționarului public. Dacă există oameni care sunt consilieri juridici superiori și care vor să se alăture echipei din Prefectura Buzău, noi suntem deschiși. Vom filtra această posibilitate legală de a aduce oameni pentru cele trei posturi care sunt la ora asta deblocate. Sperăm să ne completăm cât mai curând echipa. Pentru noi, situația este foarte apăsătoare”, a mai spus Daniel Țiclea.

Articole similare