Politic

Predoiu le-a spus-o verde-n față useriștilor

Ministrul Justiției, în Parlament: „Ați plecat de la guvernare cu pantalonii murdari. Sunteți distruși, ați rămas fără epoleți, cu dinaintea goală”

Chemat în Parlament să dea explicații despre strategia privind combaterea traficului de droguri, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, s-a lansat într-un atac virulent la adresa USR pe care l-a acuzat că a vrut să legalizeze drogurile, i-a făcut „distruși” pe useriști despre care a spus că au plecat de la guvernare „cu pantalonii murdari” și că au rămas „cu dinaintea goală” când au fost lăsați „de cei care i-au creat”.

Predoiu a venit la dezbaterea „Ora Guvernului”, la solicitarea USR – „Cum pregăteşte Ministerul de Interne lupta împotriva drogurilor? Strategiile şi măsurile Ministerului de Interne pentru combaterea traficului de droguri”.

„Există o strategie națională antidrog adoptată de către Parlament. Vă citez din această strategie: <Cel mai consumat drog în rândul copiilor de 16 ani este canabis>. Vă spune ceva canabis, domnilor de la USR? Ați promovat un proiect privind legalizarea canabisului. Ar trebui să vă spună, pentru că dumneavoastră, care vă frângeţi mâinile acum de această problemă, aţi promovat şi susţinut un proiect de lege privind legalizarea canabisului. Pe de o parte, veniţi aici şi spuneţi că e mare problemă cu drogurile, şi să ştie românii, pe de altă parte, cereţi în Parlament legi pentru legalizarea consumului de droguri, asta este realitatea.

Şi nu e doar una. În 2019, fosta colegă Presadă (Florina-Raluca Presadă, fost senator USR în legislatura 2016-2020, n.r.), susţinută de fostul dumneavoastră lider de partid, susţinut, vârf de lance, de fostul premier Cioloş, făceaţi campanie la festivalul Saga pentru consumul de droguri, promovând proiectul de lege 3 grame. Ăsta e partidul dumneavoastră, trei litere, trei grame. Proiectul în care se spunea că ar trebui să fie legalizat consumul şi deţinerea de droguri, dacă sunt 3 grame, ca să lămurim aceste lucruri de la început. Eu înțeleg că v-ați trezit după Vama Veche și ați mirosit că este o temă electorală de actualitate, dar nu aveți substanța, nici onestitatea, să o faceți corect. Ați ventilat tot felul de minciuni la microfon.

În prima zi de activitate la minister am convocat toate instituțiile aflate în subordine și le-am trasat ca sarcină lupta cu drogurile și crima organizată. Ca urmare 297 de acțiuni operative importante începând cu 4 iulie urmate de mandate de percheziție, mandate de reținere și arestare și trimitere în judecată. 297, asta nu înseamnă muncă? 297 numai în mandatul meu pe droguri. Spuneţi de capturi, peste 600 de kg de droguri de mare risc capturate, peste 600 de tone de masă verde, plus tona de ieri (luni, n.r.). Peste 1,7 milioane de pastile de precursori, astea sunt capturi care au fost investigate ani de zile. Să ne uităm la ultimele trei luni, că spuneţi că nu am făcut nimic. 211 acţiuni operative pe crimă organizată, 2.400 de fapte penale documentate, 210 kg de droguri scoase din piaţă, 44 de grupuri de crimă organizată destructurate. Dacă dumneavoastră vi se pare că a destructura în trei luni de zile 44 de grupuri de crimă organizată şi a captura 210 kg de droguri înseamnă că mă ascund în birou, înseamnă că numai stând în birou facem aceste lucruri. Eu nu cred aceste lucruri, e vorba de munca poliţiştilor care în teren, în fiecare zi muncesc.

Dacă vreți să vorbim de distrugere, că sunteți obsedați de acest cuvânt. Distrus este propriul dumneavoastră partid, pentru că nu faceți decât să denaturați și să subminați orice lucru bun care se face. Nu mai cumpără nimeni acestă retorică că numai dumneavoastră sunteți buni, până ajungeți la guvernare unde ați mai fost duși de urechiușe și ați plecat cu pantalonii murdari când ați dat piept cu PNL la prima bătaie politică. Sunteți distruși din clipa în care v-au lăsat cei care v-au creat, și v-au manipulat din umbră, ați rămas fără epoleți, cu dinaintea goală”, a spus Predoiu în Parlament.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker