marți, 22 septembrie 2020

Poveste bolnavă de dragoste la Puiești, încheiată cu crimă

Un tânăr de 20 de ani, din Nicolești, comuna Puiești, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de omor. El și-ar fi lovit cu un par iubitul de 41 de ani până acesta și-a dat ultima suflare, apoi i-a înfipt cuțitul în cap de mai multe ori. Totul a pornit de la o ceartă iscată pe fondul consumului de alcool și a dovezilor de dragoste pe care le cerea victima.

Bărbatul a fost găsit luni dimineață de rude, întins pe podea, în locuința sa. Trupul bărbatului era plin de lovituri și prezenta plăgi înjunghiate la cap, motiv pentru care familia sa a anunțat autoritățile.

Duminică seară, acesta băuse împreună cu tatăl și fratele său, dar și cu iubitul de 20 de ani. Nu se știe exact ce s-a întâmplat în acea seară. Se presupune că cei doi s-au luat la ceartă, iar victima l-ar fi amenințat pe tânăr că-i dă foc. S-au luat la bătaie, iar acesta din urmă și-ar fi lovit iubitul cu un par în cap până când acesta nu s-a mai mișcat. Apoi a luat un cuțit și i l-a înfipt în cutia ­cra­niană de mai multe ori.

Tânărul nu a recunoscut fapta, însă declarațiile contradictorii i-au făcut pe anchetatori să-l rețină pe bază de ordonanță. Ulterior, el a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, iar judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Buzău a admis cererea.

Nu este însă singura problemă cu legea pe care tânărul de 20 de ani o are. În noiembrie 2018, Ma­rius Ninel Botezatu și iubitul său, Cristian Costin Chioveanu, au fost identificați ca fiind autorii mai multor incendii provocate în gospodării din satul Nicolești, comuna Puiești, fiind ulterior reținuți sub acuzația de distrugere prin incendiere. Tânărul este cel care dădea foc ane­xelor gospodărești la cererea bărbatului de care era îndrăgostit.

Cei doi piromani au pus pe jar un sat întreg din comuna Puiești. În luna octombrie, ei au dat foc mai multor anexe din gospodării, iar localnicii, îngroziți, au făcut nopți albe de frică să nu fie următoarele victime. Fânețe, anexe dar și animale au fost mistuite de flăcări în incendiile provocate de cei doi bărbați. O femeie de 69 de ani s-a tre­zit în miez de noapte gospodăria distrusă de flăcări.

O altă femeie trecută de 85 de ani s-a trezit și ea fără muncă de o viață. Cei doi porci pe care îi crescuse cu trudă dar și baloți întregi de paie au fost mistuiți de flăcări.

Surse judiciare au declarat că cei doi bărbați se aflau într-o relație, iar tânărul dădea foc anexelor ca să-i facă pe plac celui pe care-l iubea. Înainte de comiterea faptelor, ambii  se îmbătau, iar incendierea avea loc după ora 23, la anexe care se aflau departe de case. Apoi, cei doi mergeau la locul incendiului și priveau. Inițial cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, iar apoi au fost cer­cetați în stare de libertate.

În luna noiembrie 2019 au fost trimiși în judecată pentru distrugere. Procurorii au cerut arestarea lor preventivă, însă judecătorii de la Rm. Sărat au decis că măsura nu se impune. Pe 29 ianuarie ar fi fost primul termen în camera preliminară.

Și în noaptea de duminică spre luni, se pare că tot focul ar fi aprins scânteia scandalului între cei doi. Nu se știe de la ce au început să se certe, însă bărbatul de 41 de ani l-a amenințat pe tânăr că-i dă foc. Acela a fost momentul când acesta a luat un par și l-a lovit în cap până când victima nu s-a mai ridicat de jos. Apoi i-a înfipt de mai multe ori cuțitul în cutia craniană.

loading...
error: Content is protected !!