joi, 09 iulie 2020

Polițiștii buzoieni organizează competiții sportive pentru a cinsti memoria colegilor lor

• Memorialul “Ion Sultanescu”, la a XII-a ediție

În zilele de 10 și 11 octombrie, la Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” se desfășoară Memorialul “Ion Sultănescu”, o competiție fotbalistică aflată la cea de-a XII ediție, organizată de Poliția buzoiană. Memorialul “Ion Sultanescu” este organizat anual de SNPPC și este dedicat fostului comandant al Politiei buzoiene, Ion Sultănescu, care a încurajat mișcarea sportivă  din cadrul IPJ și a susținut-o din încă de la începuturile ei.

Echipa SNPPC Buzău a obținut recent un merituos loc 3 la turneul final de la Bușteni, ceea ce înseamnă că au mari șanse de a se clasa onorabil și la competiția de la Buzău. De altfel, în ultimii ani, echipa Poliției buzoiene a câștigat mai multe competiții organizate mare parte în țară.

La startul competiției s-au aliniat în acest an următoarele echipe:  CS Poliția Buzău, Poliția Locală Buzău, ISU Buzău, UM 2000 Buzău, UM 1973 Buzău, Danubius Galați (IPJ), IPA 2 Galați (Poliția de frontieră), IPJ Ilfov, IPJ Alba, SNPPC Buzău, Poliția Tecuci și SRI Galați.

Parteneri ai Poliției buzoiene  pentru realizarea  competiției din acest an sunt: IPA- Regiunea I Buzău, Fundația “Amprenta”, CNP – Consiliul Teritorial Buzău, Clubul Sportiv Poliția Buzău, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Buzău, Asociația Județeană de Fotbal Buzău și Primăria munici­piului Buzău.

În ziua de 24 septembrie, pe stadionul Pedagogic Arena a mai avut loc o competiție sportivă organizată de polițiștii de proximitate în memoria unui fost coleg, care a trecut în lumea umbrelor, la scurt timp după pensionare. Este vorba despre  cea de-a patra ediție a Memorialului „Gheorghe Stancu“. În semn de omagiu adus celui ce a fost polițistul Gheorghe Stancu, polițiștii de proximitate de la Poliția Municipiului Buzău și adolescenții din cartierul Simileasca, unde a activat acesta, au disputat și un meci demonstrativ.

Spre deosebire de Memorialul “Ion Sultănescu”, această competiție “se adresează copiilor și adolescenților din municipiul Buzău ca o alternativă de viață sănătoasă, educație antiinfracțională și antivictimală, precum și de sensibilizare a comunității locale și a altor instituții în vederea implicării în crearea unor alternative de petrecere a timpului liber de către copii și tineri”, spune ag. șef pr. Vasile Bița.

La competiție au participat echipele a patru școli gimnaziale din municipiul Buzău.

 

loading...
error: Content is protected !!