sâmbătă, 30 mai 2020

Polițiștii au făcut prăpăd la gaterele din nordul județului

Sancţiuni de 26.000 de lei aplicate şi material lemnos în valoare de peste 18.000 de lei a fost confiscat de poliţiştii buzoieni în urma unei acțiuni de amploare desfășurată joi.

Efective de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice şi a faptelor ilegale asociate din tăierea arborilor, transportul şi comercializarea materialelor lemnoase fiind efectuate controale și la firmele ce depozitează și comercializează materiale lemnoase.

Activităţile de verificare s-au desfăşurat atât la societăţi comerciale, cât şi în fondul forestier din extravilanul localităţilor Terca, Lopătari şi Corbu, ocazie cu care au fost avute în vedere modul de exploatare din fondul forestier şi legalitatea desfăşurării operaţiunilor cu material lemnos la instalaţiile de debitare.

În cadrul verificărilor efectuate la societăţi comerciale s-a urmărit evidența intrărilor-ieșirilor de materiale lemnoase, raportările în aplicația SUMAL, modul de completare și eliberare a avizelor de însoțire a materialelor lemnoase, precum și diferențele dintre stocurile scriptice și faptice a materialelor lemnoase.

La una dintre societăţile verificate au fost constatate nereguli privind diferențe între stocurile fatice și scriptice, motiv pentru care s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 8.000 de lei conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi a confiscării a peste 60 m.c. material lemnos.

Tot în ziua de 12 septembrie, în cadrul controalelor efectuate în trafic au fost verificate peste 100 de autovehicule, 43 dintre acestea fiind încărcate cu material lemnos.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 11 sancţiuni la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice în valoare de aproximativ 20.000 de lei.

Pe perioada desfăşurării acţiunii au fost aplicate 64 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 30.000 de lei, reţinut un certificat de înmatriculare şi un set de plăcuţe cu numere de înmatriculare.

De asemenea au fost confiscaţi aproximativ 80 m.c. material lemnos.

Activităţile poliţiştilor vor continua pentru asigurarea unui climat de legalitate în acest domeniu.

 

loading...
error: Content is protected !!