luni, 01 iunie 2020

„10 PENTRU SIGURANȚĂ” – sfaturi pentru elevi de prevenire a consumului de droguri și a traficului de persoane

Campania de informare și prevenire ,,10 PENTRU SIGURANȚĂ” a continuat și ieri. Conform calendarului activităţilor planificate a se desfăşura în unităţi de învăţământ din judeţul Buzău, joi au fost desfăşurate activităţi preventive la Colegiul Național „Alexandru Vlahuță” Rm. Sărat, Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hașdeu” Buzău şi Școala cu clasele I-VIII nr.11 Buzău. Activităţile s-au desfăşurat în intervalul orar 09.00 – 14.00 cu participarea reprezentanţilor fiecărei structuri teritoriale a M.A.I. – poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Buzău, jandarmi din cadrul I.J.J. Buzău, pompieri din cadrul I.S.U. Buzău, precum şi reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Buzău şi Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești.

Subiectele abordate în cadrul discuțiilor cu elevii și profesorii au vizat siguranța elevilor şi prevenirea situaţiilor de risc în care aceştia ar putea fi implicaţi.

Tinerii au fost sfătuiți ca, în drumul lor spre școală sau casă, să fie atenţi la ce se întâmplă în jurul lor, să nu intre în vorbă cu necunoscuţii şi să nu se lase însoţiţi de către aceştia, chiar şi pe distanţe scurte. Totodată, li s-a explicat că orice consum de substanţe psihoactive poate crea dependență, încă de la prima utilizare și poate agrava vulnerabilităţile sau problemele psihice (depresie, anxietate, paranoia).

Tinerii au fost îndrumați să se informeze în legătură cu consecințele consumului de droguri şi să evite să facă parte dintr-un grup de persoane care au obiceiuri nesănătoase (consumă alcool sau tutun).

De asemenea, tinerii au fost îndrumați să fie precauți și să nu creadă tot ceea ce află de la prietenii virtuali pe care nu îi cunosc și în viața reală, de cele mai multe ori în spatele unei fețe prietenoase se poate ascunde o persoană care poate avea cele mai rele intenții, care îi pot transforma în victimă sigură a unor infracțiuni grave.

Elevii au fost încurajați să discute cu părinţii şi profesorii şi să le ceară ajutorul atunci când consideră că au nevoie de sfatul unei persoane cu mai multă experienţă.

loading...
error: Content is protected !!