Educație

Poetul și medicul Vasile Voiculescu, omagiat la Liceul din Nehoiu

O evocare a operei poetului și medicului Vasile Voiculescu (1884-1963), de la a cărui trecere la cele veșnice se împlinesc anul acesta 60 de ani, a avut loc la Liceul „Nicolae Iorga” din Nehoiu, în cadrul evenimentului literar intitulat „Cartea – darul pe care îl deschizi iar și iar”.

Este vorba despre un eveniment  organizat de Societatea Națională a Femeilor Ortodoxe Române din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei (SNFOR – ABV), cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, se arată pe arhiepiscopiabzvn.ro. În cadrul acestui eveniment, relatează prof. Neluța-Mirela Furtună, președintele SNFOR – ABV, opt elevi ai liceului din Nehoiu au adus în atenția publicului, format din elevi, profesori, membri ai comunității locale și alți invitați, momente din viața poetului buzoian, elemente esențiale din opera sa, realizând conexiuni atât cu operele altor scriitori din literatura română și universală, cât și cu texte scripturistice care au găsit ecou în opera celui considerat „poetul îngerilor”.

În partea a doua a evenimentului, publicul nehoian a avut bucuria întâlnirii cu scriitoarea Ana Căsuță, membră a SNFOR – ABV și autoare a volumului „Contează cu adevărat”. În preambulul prezentării cărții sale,  Ana Căsuță a vorbit tinerilor despre motivația privirii către zare, către cunoașterea de sine și despre relațiile cardinale care poziționează corect ființa umană. Elevilor le-au fost oferite sfaturi de viață care „contează cu adevărat”. „Cartea scriitoarei buzoiene a fost receptată de public ca un răspuns la nevoia de luminare a sufletelor, mai ales a celor ce însetează în deșertul îndoielii. Întâlnirea din ogorul științei cu „Mâna lui Dumnezeu” – despre care vorbește cartea – a devenit un îndemn spre lectură și o chemare către cunoaștere pentru tinerii liceeni”, spune prof. Neluța-Mirela Furtună.

Articole similare