Politic

PNL Buzău s-a mărit… cu organizații USR

Dacă zilele trecute organizația municipală a Partidului Social Democrat anunța câteva zeci de membri noi, a venit și rândul liberalilor buzoieni să dea de știre că și-au îmbogățit echipa. 10 lideri de organizații USR Buzău – Vernești, Bisoca, Cernătești, Bozioru, Rușețu, Siriu, Colți, Cochirleanca, Smeeni și Merei -, s-au alăturat organizației județene a Partidului Național Liberal, alături de Irina Țibuc, consilier parlamentar USR PLUS, și Irinel Cîrstea, consilier municipal ales tot pe listele USR. Deocamdată, liberalii nu au spus și cu ce număr de membri se alătură organizațiile județene ale USR, urmând ca acest lucru să fie stabilit după definitivarea formalităților.

Liderii PNL Buzău, despre noii membri: nu e traseism politic, e un act de curaj

Întrebați dacă văd plecarea masivă a reprezentanților organizațiilor județene ale USR drept traseism politic, liderii PNL Buzău au declarat că nu poate fi catalogată astfel. Președintele liberalilor buzoieni, Gabriel Avrămescu, i-a felicitat pe aceștia pentru curajul de a pleca dintr-o formațiune în disoluție și de a alege, totuși, să rămână în opoziție.

„Dumnealor se alătură acestei echipe pentru că, e clar că la Buzău, în momentul de față, asistăm la o disoluție a organizației USR și cred că ăsta este un prim semn. Clar, toate forțele de dreapta, în momentul de față, se vor coagula în jurul Partidului Național Liberal, pentru că noi, acum, reprezentăm singura alternativă la Partidul Social Democrat, în municipiul și în județul Buzău. În primul rând, e un act de curaj al dumnealor. Ca să faci opoziție la Buzău, trebuie să ai curaj și cred că așa, împreună, putem să fim mai puternici și să avem o voce care să conteze în fiecare comunitate în parte”, a declarat președintele PNL Buzău.

Afirmațiile deputatului Avrămescu au fost susținute și de președintele organizației municipale a PNL Buzău, senatorul Vlad Pufu, care a adăugat că nou-veniții nu pot fi intitulați drept „traseiști politic” cât timp împărtășesc valorile liberale. De altfel, senatorul buzoian a subliniat și faptul că, în acest moment, PNL Buzău reprezintă singura alternativă politică, celelalte formațiuni fiind fie în cădere liberă, fie la un nivel de stagnare care le-a împins în anonimat.

„Cred că vom face o figură frumoasă împreună. Au fost, din punctul nostru de vedere, bineveniți, și ei, și cei care au venit înainte și sunt bineveniți și cei care vin astăzi aici. Nu e niciun fel de traseism politic, atâta vreme cât dânșii împărtășesc statutul și valorile Partidului Național Liberal și cred în această dreaptă, pe care încercăm să o oferim ca alternativă la ceea ce se întâmplă astăzi în Buzău, această dominantă care se numește Partidul Social Democrat”, a transmis senatorul Pufu.

Lucrurile se mișcă în sânul PNL Buzău, după cum susțin liberalii, care se laudă că, în ultimele trei luni, peste 100 de membri s-au alăturat formațiunii politice, urmând să mai ajungă și alții în perioada imediat următoare. „În ultimele trei luni, cred că au fost peste 100 de membri care au venit în cadrul partidului. Sunt veniți pe fiecare localitate în parte, pe municipiu. E un proces în care Partidul Național Liberal la momentul de față la Buzău crește și sperăm noi să crească sănătos, frumos și corect”, a mai adăugat deputatul Avrămescu.

Încrezător în parcursul formațiunii liberale județene este și prefectul Daniel Țiclea, totodată vicepreședinte al PNL Buzău, care a catalogat conferința de presă organizată de PSD Buzău cu ocazia primirii de noi membri drept un act de „nervozitate”. Prefectul este de părere că social-democrații buzoieni nu mai sunt atât de siguri pe șansele lor de câștig de la alegeri, iar felul cum au ales să anunțe noii membri denotă, de fapt, nesiguranță.

„Le-am spus colegilor de ieri (27 aprilie, n.red.), că fastul cu care s-a făcut prezentarea de ieri ascunde, de fapt, după părerea mea, nervozitate. Dacă stau oamenii atât de bine pe municipiu, unde PSD are cel mai votat primar din municipii din România, de ce era nevoie să se năpustească cu atâta furie, să prezinte atât de mulți membri noi pe municipiu? Pentru că stau extraordinar de bine. De unde furia asta? De unde ieșirea asta din comoditate așa de abruptă? Eu am o bănuială că le-au sosit niște sondaje”, a spus Țiclea.

Articole similare