Actualitate

În plină criză de sânge, zece angajați din Prefectură dau tonul la donare

Zece dintre angajații Prefecturii s-au mobilizat azi, 23 aprilie, pentru a dona sânge, la Centrul de Transfuzii Sanguine Buzău.

Ei au răspuns apelului făcut către buzoieni de conducerea Centrului de Transfuzii de a se prezenta la donare, pentru că sunt asigurate toate condițiile pentru ca aceasta să se facă în siguranță.

„ Sănătatea comunității și a celor din jurul nostru este importantă, de aceea dorim să reamintim, câteva condiții care pot afecta eligibilitatea de a dona:  reprogramați sesiunea dacă aveți simptome de boală, cum ar fi febră, tuse, dureri în gât, congestie sau alte simptome; diagnosticul anterior sau contactul strâns cu cineva care are COVID-19 poate afecta procesul si de asemenea, eligibilitatea de a dona”, transmit oficialii de la Casa Albă.

Tot de la Casa Albă se transmit  și câteva informații suplimentare despre Coronavirus și donarea de sânge. „Speranța noastră este că persoanele interesate să doneze sânge iau în considerare toate aspectele și anume că virusul COVID-19 nu prezintă niciun risc special pentru donatorii de sânge în timpul procesului de donație. Dorim să încurajăm toți donatorii de sânge să își mențină în continuare angajamentul de a ajuta pacienții locali, care depind continuu de transfuziile care salvează viața. Donarea de sânge este o activitate esențială”, se arată într-un comunicat de presă.

Cei care vor să doneze sânge, trebuie să știe că programul Centrului de Transfuzii Sanguine Buzău este de luni până vineri, între 7.30-13.30.

Articole similare

error: Continut protejat!!