Administrație

Platforma Buzau City Report, între sesizări serioase și umor involuntar

Platforma Primăriei Buzău City Report este plină de sesizări venite din partea buzoienilor, unele fezabile, dar altele de-a dreptul ridicole, care stârnesc râsul.

Din prima categorie, fac parte cele ce țin de bunăstarea orașului, văzută prin ochii cetățenilor care se lovesc direct de anumite probleme și care vin cu propuneri sau soluții, pe care le adresează direct primarului Constantin Toma. În mare parte, edilul reușește să răspundă volumului mare de solicitări sau direcționează cererile către instituțiile din subordinea Primăriei, care au competențe în domeniile vizate. Cele mai multe solicitări de pe platforma Primăriei țin de partea de infrastructură a orașului, de la plângeri cu privire la starea străzilor, actualele lucrări de reabilitare, până la propuneri de îmbunătățire a calității vieții sau prevenție a accidentelor rutiere.

În ultima perioadă, au fost înregistrate mai multe solicitări cu privire la montarea unor limitatoare de viteză sau a unor semafoare cu buton, pe străzi unde șoferii au tendința să calce accelerația și unde traversarea este o adevărată provocare. Astfel, pe străzi precum Horticolei, Decebal, capătul Străzii Transilvaniei, dar și pe Bulevardul Unirii Nord, zona sensului giratoriu de la centrul comercial Shopping City, oamenii cer montarea unor limitatoare de viteză și a unor semafoare cu buton, dat fiind că trecerea străzii se face, de multe ori, la noroc, dacă șoferii sunt suficient de atenți sau de binevoitori, încât să oprească la trecerile de pietoni amplasate în zone. Constantin Toma a răspuns că va înainte cererile buzoienilor Comisiei Rutiere din cadrul Primăriei, care va analiza dacă propunerile acestora sunt fezabile.

Deși buzoienii știu că primarul Buzăului poate fi criticat pentru unele decizii, altele însă nu țin de competența sa, iar unii cetățeni tind să uite cât de departe merg atribuțiile acestuia. Din categoria cererilor amuzante, se poate menționa nemulțumirea unui buzoian care nu și-a primit coletul de la o firmă de curierat și i-a cerut primarului Toma să sancționeze firma respectivă, dar și a altui cetățean care era deranjat de zgomotul produs de un avion ce survola orașul. Constantin Toma le-a răspuns ambilor oameni că cererile lor nu țin de competența instituției pe care o conduce și i-a îndrumat să caute răspunsuri în alte direcții.

Articole similare