Economic

A7: Pizzarotti continuă lucrările și în condiții de iarnă

Deși a venit iarna și, odată cu ea, vremea nefavorabilă construcțiilor, lucrările pe lotul 1 al Autostrăzii Moldovei A7, între Ploiești și Mizil, continuă într-un ritm susținut.

Explicația stă în conlucrarea eficientă dintre cei doi parteneri, Retter și Pizzarotti, care au găsit soluții tehnice de implementare a proiectului care să le permită continuarea lucrărilor și în condiții de iarnă. Un rol important îl are și beneficiarul lucrării, care a înțeles că este esențial ca lucrările să continue într-un ritm susținut și a echilibrat situația financiară pe măsura evoluției tehnice.

Chiar dacă vremea nefavorabilă blochează într-o oarecare măsură, din considerente tehnice evidente, lucrările pe partea de terasamente, partenerul Retter al asocierii nu încetinește ritmul la partea de structuri.

Astfel, procentul de realizare a podurilor care în prezent este la 50 la sută va ajunge până de Crăciun la 55  la sută. Acesta pare să fie targetul și se pare că nimic nu îl împiedică pe constructor să ajungă la procentele propuse.

O situație ceva mai dificilă s-a înregistrat la podul numărul 3 al lotului, care este și cea mai mare structură de pe lot. Aici, lucrările erau puțin întârziate pentru că a fost necesar un aviz CFR de intervenție în zonă, precum și lucrări de relocare a două linii de electricitate. Însă problemele ivite s-au rezolvat și Retter a reușit să recupereze integral întârzierea. La toate celelalte poduri și structuri, constructorul român a tras tare și este înaintea graficului de lucrări programate prin contract, potrivit România24.

Cele mai recente lucrări realizate la final de noiembrie

La structura 3 de la km 0+000 se execută ultimele foraje ale acesteia. Respectivele foraje sunt, de altfel, și ultimele din întreaga lucrare. Se armează radierele la axul 11 și se betonează elevațiile la axul 14. Până la finalul anului vor fi finalizate toate radierele la această structură importantă.

La structura 1 de la km 1+157 se lucrează la eșafodaje și armare bancheta cuzineților axului 40. Această activitate este pregătitoare pentru montajul grinzilor de la începutul anului viitor.

Articole similare