Sport

Pîrvulescu și Sălceanu, convocați la lotul U20 pentru meciurile cu Cehia și Portugalia

Costin Curelea va debuta în calitate de selecționer al României U20, cu două meciuri tari, împotriva selecționatelor similare ale Cehiei și Portugaliei. În lotul convocat se regăsesc nouă fotbaliști din eșalonul secund, doi dintre aceștia făcând parte din lotul Gloriei, Sergiu Pîrvulescu și Robert Sălceanu. Primul a bifat patru prezențe în campionat, în timp ce Sălceanu, cu evoluții mai modeste în acest început de sezon, a fost folosit în trei partide. În cel mai recent meci al Gloriei, de la Dej, left-back-ul de 19 ani nu a fost introdus pe teren.

Niciunul dintre cei doi jucători ai Buzăului nu este străin de acțiunile naționalei. Pîrvulescu a făcut parte din loturile U15, 16, 17, 18, 19 și 20, fiind jucător de bază în naționala care se califica la Campionatul European Under 19, organizat de Slovacia, în 2022. Fundașul Gloriei a fost titular și la turneul final, în naționala antrenată pe atunci de Adrian Văsâi.

Robert Sălceanu a participat la acțiuni ale loturilor U18, U19 și U20, fiind de asemenea în vizorul tehnicienilor FRF, indiferent de selecționer.

Lotul României U20, pentru amicalele din septembrie:

  • Portari: Robert Popa (U Craiova 1948 SA), Ștefan Lefter (Corvinul Hunedoara), David Dincă (CSM Slatina).
  • Fundași: Sergiu Pîrvulescu (Gloria Buzău), Tony Strata (Ajaccio FC / Franța), Gabriel Dănuleasă (Farul), Sergiu Rimovecz (CSM Reșița), Dorin Pop (Corvinul Hunedoara), Alexandru Șuteu (Unirea Dej), Robert Sălceanu (Gloria Buzău), Ștefan Duțu (CS Afumați).
  • Mijlocași: Aurelian Ciuciulete (Unirea Dej), Tudor Lucaci (CFR Cluj), Cristian Mihai (UTA ), Szabolcs Szilagyi (Vasas Budapesta / Ungaria), Eduard Radaslavescu (FCSB), Alin Boțogan (Chindia Târgoviște), Andres Șfait (US Salernitana / Italia), Alexandru Musi (Petrolul), Doru Andrei (FC Voluntari), Ștefan Bodișteanu (SC Oțelul).
  • Atacanți: Atanas Trică (Universitatea Craiova), Ionuț Cojocaru (Petrolul).

România U20 va juca meciuri amicale cu selecționatele similare ale Cehiei și Portugaliei. Primul duel va avea loc la 7 septembrie, la Târgoviște, iar al doilea la 12 septembrie, la Santarem (Portugalia).

Articole similare