Actualitate

Piața Artizanilor, la a treia ediție în acest week-end

Weekendul acesta, pe 23 și 24 septembrie, buzoienii sunt așteptați la Berca, în cadrul unei celei de-a treia ediții a târgului Piața Artizanilor, ce poartă numele „Savorile Toamnei Buzoiene”. Organizatorii anunță că printre noutățile acestei ediții se regăsesc o expoziție mobilă despre proiecte culinare sustenabile din întreaga lume, un show culinar cu produse de sezon și o degustare de preparate culinare inovative de la producători artizanali.

 

Piața găzduiește, de asemenea, o expoziție de produse meșteșugărești ale artiștilor locali. Această expoziție are ca scop evidențierea talentului artistic din cadrul comunității și sensibilizarea cu privire la importanța susținerii artizanilor locali. Pe lângă expozițiile de produse alimentare și de artă, Piața Artizanilor oferă ateliere interactive pentru copii, ceea ce o face să fie un loc perfect de weekend pentru întreaga familie. „Savorile Toamnei Buzoiene” se va ține sâmbătă între orele 10.00 – 18.00 și duminică între orele 10.00 – 17.00, în curtea din spatele fostului Infopoint Turistic/ teren lângă Hanul Moara Veche, vis-a-vis de școala din Berca, pe drumul spre Vulcanii Noroioși. Intrarea este liberă.

Inaugurarea seriei de târguri Slow Food dedicate micilor producători artizanali a reușit să atragă mii de turiști din România și străinătate, la primele două ediții. Piața Artizanilor cuprinde standuri originale cu artizani locali ce oferă produse variate alimentare, o expoziție de artă, gourmet street food, artiști cu obiecte hand made, ateliere educativ-distractive pentru copii – toate într-o atmosferă prietenoasă pentru întreaga familie, după cum transmit organizatorii într-un comunicat.

Organizat de Comunitatea Slow Food Buzău, în colaborare cu Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului, târgul se transformă într-un concept unic ce are ca obiectiv promovarea Buzăului ca destinație culinară și stimularea economiei locale. Piața Artizanilor este și primul târg din România care are standuri construite din materiale reciclabile, aliniindu-se astfel la angajamentul comunității Slow Food față de sustenabilitate și responsabilitate față de mediu. Membrii comunității lucrează împreună pentru a refolosi uși vechi și alte materiale de construcție pentru a realiza standurile, care oferă o modalitate mai rezistentă și mai ecologică de a prezenta produsele și bunurile locale.

Evenimentul cuprinde o gamă variată de producători locali, incluzându-i pe cei specializați în cultivarea legumelor, brânzeturi artizanale, carne și mezeluri din producția locală, bere artizanală, vinuri din regiunea viticolă Dealu Mare și alte produse alimentare.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker