Cultură

Peste 60 de titluri împrumutate „pe Ne Ve” de la Biblioteca Județeană în primele două luni ale anului

Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu” a început, în luna februarie, un proiect prin care ­pro­punea cititorilor o „Întâlnire pe NeVe cu o carte”. Acea carte a fost, mai întâi, dintre cele care au avut drept autori doamne, pentru a marca luna femeii, sau se constituiau în întâlniri cu romane din colecția de dragoste, pentru a marca luna iubirii. De data aceasta, Biblioteca Județeană lansează invitația buzoienilor de a se întâlni „pe nevăzute” cu cărțile scrise de autori români contemporani.

Astfel, buzoienilor care au trecut pragul Secției de împrumut pentru Adulți li s-a oferit un pachet care conținea cărți de dragoste, respectiv cărți scrise de femei, având astfel prilejul să lectureze, prin serviciul de împrumut, cărți ale căror titluri nu îl alegeau ei, ci le descopereau abia după ce deschideau pachetul. Dacă volumul aflat în pachet fusese citit deja, utilizatorul primea un alt pachet. Ideea a fost preluată de la alți iubitori ai cărții și, spun bibliotecarii, i-a apro­piat și mai mult de cititori. „În cele două luni au fost împrumutate, în cadrul proiectului <Întâlnire pe NeVe cu o carte>, peste 60 de titluri. Prima impresie rămâne una plăcută, având în vedere că niciun cititor nu a refuzat provocarea bibliotecarilor de a primi spre lectură o surpriză ­li­terară”, transmite Biblio­teca Județeană Buzău.

Angela Stan, șef Serviciu Relații cu Publicul la Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu”, povestește: „Reacțiile cititorilor au fost pe măsură: cu excepția unei cititoare care a considerat subiectul romanului ca fiind o poveste pentru copii, restul a declarat că le-a plăcut ceea ce au citit. Majoritatea a recunoscut că nu ar fi ales singuri aceste cărți. O parte dintre cititori a dorit să afle mai multe ­des­pre o cultură anume, despre un popor sau despre o regiune. Trebuie să mențio­năm că bibliotecarii oferă tot timpul sugestii de lectură la cererea cititorilor, doar că aceștia au posibilitatea de a afla autorul, titlul, subiectul cărții și de a o refuza pe loc. Acest proiect îi pune în fața faptului împlinit de a primi o carte pe care o ­des­coperă acasă și pe care o citesc”.

Articole similare