Actualitate

Peste 40 de șoferi au rămas pietoni în ultimele 48 de ore

În perioada 23-24 ianuarie, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 398 de sancțiuni contravenționale și au reţinut 44 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
În urma activităților desfășurate, polițiștii au efectuat 230 de testări cu aparatele drugtest și alcooltest pentru depistarea șoferilor care au consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe, în 5 cazuri fiind indicat consumul de alcool sau a altor substanțe.

Întrucât valoarea indicată de etilotest a fost sub 0, 40 mg/l alcool pur în aerul expirat, şoferii s-au ales cu sancţiuni contravenţionale şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce.
„Recordul” aparţine unui bărbat de 78 de ani, din Buzău, ce a fost depistat de polițiștii rutieri conducând autovehiculul pe o stradă din municipiul Buzău.
Întrucât emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Aparatele radar amplasate au înregistrat 136 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 25 dintre conducătorii auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză– 142 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui tânăr de 19 de ani, din Buzău, pe Șoseaua Nordului, într-o zonă prevăzută cu limitare de 70 km/h.
Alte 16 permise de conducere au fost reţinute pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, pentru efectuarea necorespunzătoare a manevrei de depășire, pentru neprezentarea la unitatea de poliție în termenul legal în urma unui accident soldat doar cu pagube materiale și pentru neacordarea priorității de trecere a celor ce aveau acest drept.
73 de sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă și au utilizat telefonul mobil în timpul condusului, 11 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru că s-au urcat la volanul unor maşini ce prezentau defecțiuni tehnic şi 70 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Articole similare