Actualitate

Peste 300 de proiectile din Al Doilea Război Mondial descoperite pe A7

Peste 300 de proiectile de diferite calibre au fost descoperite, luni, la Sihlea, de muncitorii unei firme care executau lucrări de cercetare pe traseul Autostrăzii Moldovei, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.

„În urma unui apel primit astăzi, 8 mai, în jurul orei 11,40, la numărul unic de urgenţă 112, echipa pirotehnică a fost solicitată să intervină în comuna Sihlea, după ce lucrătorii unei firme care executa lucrări de cercetare a terenului în zona autostrăzii Moldova (A7) au descoperit mai multe proiectile. Intervenţia este în plină desfăşurare, iar până la acest moment, în urma asanării terenului, specialiştii pirotehnicieni din cadrul ISU Vrancea au mai descoperit peste 300 proiectile de diferite calibre”, a precizat ISU Vrancea.

Potrivit sursei citate, dat fiind numărul mare de proiectile descoperite şi suprafaţa mare a terenului asanat, a fost solicitat sprijinul Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani, echipajele specializate urmând să intervină alături de pirotehniştii vrânceni în cursul zilei de marţi.

În cursul nopţii, zona va fi asigurată de echipaje ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea.

Articole similare